![]() |
Piliç Kumpir Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliç Kumpir Tarifi YapılışıPiliç Kumpir Tarifi - Piliç Kumpir Yapılışı - Kumpir Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları İçindekiler: 1 paket Banvit Piliç Macar Salam (iri parçalanmış) 6 adet büyük boy patates 1 çorba kaşığı sirke 150 ml zeytinyağı 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) 50 gr mantar (ince kıyılmış) 1/2 su bardağı süt 2 adet yumurta (çırpılmış) 1 su bardağı beyazpeynir (kırıklanmış) Tuz, karabiber, kırmızıbiber Maydanoz (süslemek için) Patatesleri soymadan kabuklarını fırçalayın, topraklı kısımlarını yıkayıp temizleyin ![]() ![]() Bol suda 1 çorba kaşığı sirke ile hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dak ![]() ![]() Haşlanan patateslerin üzerinden kapak şeklinde parça kesin ![]() Büyük kısmın içini tatlı kaşığı ile oyun ![]() ![]() Kapak parçasının da kabuğunu soyup kırıklı patates parçaları ile bir kapta toplayın ![]() Zeytinyağında soğanı pembeleştirip, salamı içine atın ![]() ![]() ![]() Soğuduktan sonra mantarı, patates kırıklarını, süt, yumurta, peynir, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edip iyice karıştırın ![]() Elde ettiğiniz harcı, oyduğunuz kabuklu patateslerin içine tepeleme doldurup kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Maydanoz veya herhangi bir yeşillik ile süsleyip sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|