![]() |
Kırmızı Soğan Soslu Biftek Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Soğan Soslu Biftek Tarifi YapılışıSoslu Biftek Nasıl Pişirilir - Kırmızı Soğan Soslu Biftek Yapılışı - Biftek Nasıl Pişirilir Malzeme - Yarım kilo biftek - Marine için: - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1 çay bardağı süt - Yarım adet limon suyu - 1 tatlı kaşığı biberiye - 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber - Sosu İçin: - 2 adet kırmızı soğan - 10 adet mantar - 4 yemek kaşığı Sana kâse - 2 yemek kaşığı un - 1 yemek kaşığı tane karabiber - 1 yemek kaşığı şeker - 1 yemek kaşığı kekik - 2 su bardağı et suyu - Tuz ve karabiber - Kızartmak için: - 3 yemek kaşığı sıvı Sana Hazırlanışı Biftekleri marine etmek için tüm marinasyon malzemesini yayvan bir kapta karıştırınız ![]() Biftekleri içine ilave edip en az 30 dakika bekletiniz ![]() Kırmızı soğanları piyazlık doğrayınız ![]() Mantarları yıkadıktan sonra bütün olarak ince ince dilimleyiniz ![]() Sosu için yayvan bir tencerede 4 yemek kaşığı Sana'yı eritiniz ![]() Piyazlık doğradığınız kırmızı soğanları, kızdırılmış Sana yağına ilave edip, 5 dakika sote ediniz ![]() Doğranmış mantarları ekleyip, mantar suyunu çekene kadar kavurunuz ![]() Daha sonra içine unu ilave edip, unun kokusu çıkana kadar kavurunuz ![]() Tane karabiber, çekilmiş karabiber, kekik, şeker, tuz ve et suyunu ilave edip, sosu,kısık ateşte 10 dakika kaynatınız ![]() Yayvan bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı Sana'yı kızdırınız ![]() Marine edilen biftekleri tavaya koyup, her iki tarafını da iyice kızarttıktan sonra bir fırın kabına alınız ![]() Hazırladığınız sosu, tepsinin içindeki bifteklerin üzerine döküp, önceden 200 derece de ısıttığınız fırında 10 -15 dakika pişirip, sıcak olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|