|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
güveç, tarifi, yapılır, şehriyeli |
![]() |
Şehriyeli Güveç Tarifi - Şehriyeli Güveç Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şehriyeli Güveç Tarifi - Şehriyeli Güveç Nasıl Yapılırşehriyeli koyun güveci - koyun güveci nasıl yapılır - güveç tarifi Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 750 gr yağlı koyun eti, 1/2 paket arpa şehriye, 1/2 kg domates, 2 baş soğan, 2 çorba kaşığı margarin, yeteri kadar tuz, karabiber ve su ![]() Yapılışı: Et kuşbaşı doğranır, iyice yıkanır ve güvece konur ![]() ![]() ![]() ![]() Domateslerle birlikte karıştırılarak biraz kavrulduktan sonra, etlerin üstünü örtecek kadar sıcak su konur ve orta ısılı fırına sürülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şehriye iyice pembeleşince 1,5 bardak sıcak su katılır, tuz serpilir ve orta ateşte pişmeye bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|