![]() |
Biftekli Patates Musakka Tarifi , Yapılışı , Tarifi Nedir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biftekli Patates Musakka Tarifi , Yapılışı , Tarifi NedirBiftekli Patates Musakka Tarifi Akşam yemekleriniz için sebze ve kırmızı etin muhteşem buluşması biftekli patates musakka tarifi Malzemeler, 250 gram az yağlı dana biftek 5 adet orta boy patates 3 adet orta boy domates 3 adet yeşil biber 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı pul biber 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1,5 su bardağı et suyu 2 yemek kaşığı sıvıyağ ![]() Hazırlanışı, Patateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayın ![]() Bol ve kızgın yağda patatesleri kızartın ![]() Kızara patatesleri fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkartın ![]() Orta derinlikte bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağı alıp kızdırın ![]() Üzerine dolmalık fıstıkları ekleyip rengi değişene kadar kavurun ![]() Salça, pul biber ve et suyunu ekleyip kavurmaya devam edin ![]() Yeşil biberleri halka şeklinde doğrayın, sarımsakları rendeleyin tavaya ilave edin ![]() Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tavaya ekleyin ![]() Dana biftekleri tavaya ekleyip malzemelerle karışması için harmanlayın ![]() Yüksek ateşte 15 dakika pişirdikten sonra ocağın altını kısın ![]() Etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin ![]() Kızarttığınız patatesleri orta boy tencereye dizin ![]() Üzerine pişirdiğiniz biftekleri yerleştirin ![]() 10 dakika kısık ateşte pişirin ![]() Maydanozla süsleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|