|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| brokolili, karnabaharlı, sote, tarifi, yapılışı |
Karnabaharlı Brokolili Et Sote Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karnabaharlı Brokolili Et Sote Tarifi Yapılışıet sote tarifi - karnıbaharlı et sote - brokolili et sote Malzemeler: 750 g dana eti (buttan; bütün yağları temizlendikten sonra, şeritler halinde kesilmiş) 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 4 diş sarımsak (çok ince kıyılmış) 1 1/2 su bardağı tuzsuz esmer et suyu (ya da tuzsuz tavuk suyu) 1 çorba kaşığı mısır nişastası 500 g brokkoli (çiçeklerine ayrılmış, sapları soyulup, 4 cm uzunluğunda ince şeritler halinde kesilmiş) 1/2 büyük karnabahar (yaklaşık 600 g çiçeklerine ayrılmış) 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 limon (kabukları soyulup, 1 cm boyunda kesilmiş) Tarifi: Bir salata kâsesine et şeritleri, pul kırmızıbiber ve sarımsakları koyup, bir kenara bırakın Et (ya da tavuk) suyunu küçük bir tencereye koyup tencereyi harlı ateşe oturtarak, yaklaşık 15 cl (3/5 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın Tencereyi ateşten alıp, et suyunun yaklaşık 2 çorba kaşığını bir kâsede mısır nişastasıyla karıştırın (kalanını bir kenara bırakın)![]() Bir tencereye 3 litre (yaklaşık 13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca brokkoli çiçeklerini, saplan ve karnabahar çiçeklerini koyup, 1 dakika haşlayın Tencereyi ateşten alıp, sebzeleri bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkaladıktan sonra, iyice süzülmeye bırakın![]() Yapışmayan bir tavaya ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca süzgeçteki sebzeleri koyup, üstlerine tuzu serperek, 2 dakika sote edin![]() Delikli plastik spatulayla, sebzeleri bir salata kâsesine aktarın ![]() Kalan ayçiçek yağını tavaya koyup, yağ kızınca salata kâsesindeki et şeritlerini katarak, hafifçe altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) sote edin ![]() Kâsedeki sebzeleri yeniden tavaya aktarıp, mısır nişastası - et suyu karışımını ve tencerede kalan et suyunu üstlerine boşaltın Limon parçalarının yarısını ekleyip, karışımı sürekli karıştırarak, 1,5 dakika pişirin Et - sebze karışımını delikli plastik spatulayla bir servis tabağına aktarıp, tavadaki sosu yaklaşık 12,5 cl (1/2 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın Tavayı ateşten alıp, sosu servis tabağındaki sebze - et karışımının üstüne boşaltın![]() Kalan limon parçalarını üstüne serpiştirip, servis yapın ![]() alıntı |
|
|
|