Narlı Cevizli Hindi Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Narlı Cevizli Hindi Tarifi YapılışıNarlı Cevizli Hindi Tarifi - Narlı Cevizli Hindi Yapılışı - Narlı Cevizli Hindi Nasıl Yapılır - Narlı Cevizli Hindi Malzemeleri - Banvit Narlı Cevizli Hindi ![]() İçindekiler: 1 tabak Banvit Hindi Bonfile 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı zerdeçal 200 gr ceviz (iri kırıklanmış) 500 ml piliç suyu 200 ml nar suyu 1 çorba kaşığı tozşeker 30 ml limon suyu 1 adet nar (ayıklanmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Zeytinyağının yarısını ısıtıp, soğan ve zerdeçalı katın Kısık ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin![]() Karıştırmaya devam ederek ceviz, piliç suyu, tuz ve karabiberi ekleyin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın Tencerenin kapağını kapatmadan 15-20 dak kaynatın![]() Nar suyu, tozşeker ve limon suyunu karıştırın ![]() Kalan yağı ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte, her iki yüzlerini altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 2`şer dak pişirin Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak pişirin![]() Cevizli sosu tahta bir spatula ile karıştırarak içine limonlu nar suyunu akıtın Kısık ateşte ve karıştırmaya devam ederek, sos hafif koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak pişirin![]() Etlerin üzerine nar sulu sosu gezdirin Nar taneleri serperek servis yapın
|
|
|
|