Sebzeli Kuzu İncik Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kuzu İncik Tarifi YapılışıSebzeli Kuzu İncik Tarifi-Sebzeli Kuzu İncik Yapılışı-Sebzeli Kuzu İncik-Sebzeli Kuzu İncik Malzemeleri Malzemeler 6 Adet Kuzu İncik Tuz, Larabiber 5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 2 Adet Soğan 2 Diş Sarmısak 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası 2 Yaprak Defne Kekik 300 gr havuç300 gr MantarKutu Soyulmuş Domates Konservesi (400 gr )2 Yemek Kaşığı Nişasta 2 Yemek Kaşığı Sirke Yemegin Yapilisi Incikleri tuzlayıp biberleyin Fırına uygun bir sahanda yağ ile iyice kızartın Soğan ve sarmısağı kıyın Domates salçası, defne ve biraz kekikle beraber edere katıp kavurmaya devam edin Üç çay bardağı sıcak su ekleyip 175° ısıtılmış fırında 2 saat pişirin![]() Bu süre boyunca etler suyunu çekerse azar azar sıcak su eklemeye devam edin ve incikleri arada çevirin Bir saat sonra doğradığınız havuçları ve mantarları, 1,5 saat sonra da süzdüğünüz domatesleri ekleyin![]() Yemeği fırından çıkarınca etleri bir tabağa alın Sosu, çok az suda erittiğiniz nişasta ile koyulaştırın Tuz, karabiber ve sirke ekleyip bir taşım kaynatın Etleri katıp kekik serpin ve servis yapın
|
|
|
|