Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kişnişli, mantar, tarifi, yapılışı, zencefilli

Kişnişli Zencefilli Mantar Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kişnişli Zencefilli Mantar Tarifi Yapılışı



Kişnişli Zencefilli Mantar Tarifi-Kişnişli Zencefilli Mantar Yapılışı-Kişnişli Zencefilli Mantar Malzemeleri



Taze kişniş ve zencefilin ülkemizde yemek baharatı olarak kullanımı fazla yaygın değildir Halbuki ikisi de vücut için çok faydalıdır Faydasının yanında yemeklere hoş bir lezzet katarlar

Malzemeleri

1/2 kilo mantar (yıkanmış, dilimlenmiş)
2 diş doğranmış sarımsak
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
3-5 dal doğranmış taze kişniş
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
sıvıyağ

Yapılışı
Bir tencerede yağı ısıtın Üzerine kişniş, zencefil ve sarımsağı ilave edip kokuları çıkana kadar biraz kavurun Üzerine biraz sulandırdığınız salçaları ekleyip mantarları katın Biraz kavurduktan sonra üzerini kapatıp kendi suyuyla pişmesini sağlayın Orta-kısık ateşte 15 dk sonra yemeğiniz pişmiş olacaktır Tuzunu ayarlayıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.