Bamyalı Yahni Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bamyalı Yahni Tarifi YapılışıBamyalı Yahni Tarifi - Bamyalı Yahni Nasıl Yapılır - Bamyalı Yahni Malzemeleri Bamyalı Yahni 600 g yağsız kuzu eti (buttan; bütün yağları alınıp, kuşbaşı doğranmış) 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı kırmızıbiber bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı çiçekyağı 1 soğan (ince doğranmış) 35 cl (1 1/4 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu) 2 tatlı kaşığı elma sirkesi 1 tatlı kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 8 damla acıbiber sosu (ya da Tabasco sosu) 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 1 ri tatlı kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, 2,5 cm boyunda parçalara kesilmiş) 250 g bamya (ayıklanmış) Un ve kırmızıbiberi çukur bir tabakta karıştırın Kuşbaşı etlerin üstüne tuz ve karabiberi serpip, tabaktaki karışıma buladıktan sonra, fazla unlarını bırakmaları için birer birer silkeleyerek, bir tabağa koyun![]() Bir tencereye çiçekyağının 2 tatlı kaşığını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Yağ ısınınca etleri ve soğanları koyup, sürekli karıştırarak, etlerin her yanı altın sarısı bir renk alıncaya ve soğanlar saydamlaşıncaya kadar (2 - 3 dakika) pişirin Et (ya da tavuk) suyu, elma sirkesi, hardal, acıbiber sosu (ya da Tabasco sosu) ve sarımsakları ekleyip, karışımı birtaşım kaynatın Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, karışımı 30 dakika pişirin![]() Kalan çiçekyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Yağ ısınınca kırmızı biber parçalarını ve bamyaları koyup, sürekli karıştırarak 2 dakika pişirin Tavayı ateşten alıp, sebzeleri ateşteki tencereye boşaltarak, bamyalı yahniyi etler iyice yumuşayıncaya kadar (20 - 30 dakika) pişirmeyi sürdürün![]() Tencereyi ateşten alıp, bamyalı yahniyi bir servis çanağına aktararak, servis yapın
|
|
|
|