Baghali Polo Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baghali Polo Tarifi YapılışıBaghali Polo Tarifi - Baghali Polo Nasıl Yapılır - Baghali Polo Malzemeleri Baghali Polo Malzemeler * 1 adet Soğan * 4 adet Tavuk Budu * Yeterince sıcak Su * Tuz * 1 kg kokulu İran Pirinç * 1 demet Dereotu * 1/2 kg Bakla * 7 çorba kaşığı Tereyağı * 1 su bardağı Tavuk Suyu * 1/2 çay kaşığı Safran * * 4 Kisilik * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı Soğanı küçük doğrayarak, tencereye alın Tavuk butlarını ve suyu ilave edin ve kaynatın Tencerede 1 su bardağı su kaldığında tencereyi ateşten alın Ayrı bir tencereye suda bekletilmiş pirinci alın Üzerine pirinçleri yarı yarıya haşlayacak kadar su, bakla ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin Kısık ateşte pirinçleri haşlayın Sonra süzgece dökün Pirinçleri haşladığınız tencereye 4 çorba kaşığı tereyağı ve yarım su bardağı sıcak su koyun Pirinçlerin yarısını tencereye aktarın Tavuk butlarını pirinçlerin üzerine yerleştirin Kalan pirinçleri de tenceye koyun Kısık ateşte pişirin 20 dakika sonra 3 çorba kaşığı tereyağı ile tavuk etini haşladığınız sudan 1 su bardağı su ilave edin Yarım çay bardağı sıcak su ile yarım çay kaşığı safranı karıştırın Tencerenin bir kenarından bu suyu dökün Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirip, sıcak servis yapın![]() Afiyet Olsun
|
|
|
|