Karışık Güveç Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karışık Güveç Tarifi YapılışıKarışık Güveç Tarifi Karışık Güveç Yapılışı Karışık Güveç Malzemeleri Karışık Güveç MALZEMELER; 500 GR KUZU KUŞBAŞI 5 ADET ORTA BOY PATATES 1,5 SU BARDAĞI BEZELYE 1 TANE HAVUÇ 2 TANE ORTA BOY SOĞAN KARABİBER,KEKİK,NANE,SAFRAN,KI RMIZI TATLI TOZBİBER,YENİBAHAR,KİMYON,PULB İBER,TUZ (GÖZ KARARI EKLEDİM ) 4 ADET KÜP ŞEKER 2 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI,1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI YETERİ MİKTARDA SU YAPILIŞI; ÖNCE KUZU KUŞBAŞINI İYİCE YIKADIM VE KÜÇÜK BİR TENCEREDE KENDİ SUYUNU ÇEKENE KADAR KAPAĞINI KAPATIP HAŞLAMAYA BIRAKTIMSUYUNU ÇEKTİKTEN SONRA 1 ÇAY BARDAĞINDAN BİRAZ AZ SU İLE KAVURMAYA DEVAM ETTİMKAVRULDUKTAN SONRA BÜYÜK BİR TENCEREYE İRİ İRİ DOĞRADIĞIM PATATESLERİ,BEZELYELERİ,JULYEN DOĞRADIĞIM SOĞANLARI VE PARMAK KALINLIĞINDA VE UZUN UZUN KESTİĞİM HAVUÇLARI ALDIMÜSTÜNE KUZU ETİNİ,ŞEKERİ,BAHRATLARI,TUZU VE SALÇALARI EKLEDİM YEMEĞİN ÜSTÜNÜ GEÇMEYECEK KADAR SOĞUK SU DOLDURUMOCAĞIN ORTA HIZDA YANAN GÖZÜNE TENCEREYİ ALDIMKAPAĞINI KAPATTIM VE OCAĞIN ALTINI TAMAMEN AÇTIMKAYNAMAYA BAŞLADIKTAN SONRA ALTINI EN KISIĞA ALDIM VE HAVUÇ İLE PATATES YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRDİMEĞER SU AZ GELİRSE KAYNAMIŞ SU İLAVE EDEBİLİRSİNİZTABİİ ARADA KARIŞIMI 2-3 KEZ KARIŞTIRIN Kİ BAHARATLAR YEMEĞE İYİCE İŞLESİN GÜVEÇ KABIM VARDI AMA ONDA YAPMADIM NORMAL TENCEREDE YAPTIM YİNEDE HARİKA OLMUŞTU AFİYET OLSUN |
|