![]() |
Fransız Usulü Bittek Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Bittek Tarifi Yapılışıbiftek nasıl pişirilir - fransız mutfağından biftek tarifi Malzemeler: 1-1,5 kg sığır filetosu 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı rafine yağ Sosu: 2 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı rafine yağ 2 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış) 2 su bardağı et suyu 1 defne yaprağı 1 kahve kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Yapılışı: Etin fazla yağlarını alıp, 5 cm'lik kareler halinde 1,5 cm kalınlığında kesiniz (ya da kestiriniz) ve peçete ile iyice kurulayınız ![]() ![]() ![]() Etleri bir maşa ile tavadan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına koyarak, sos hazırlanana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız ![]() Küçük bir kapta unu ve 1 çorba kaşığı tereyağı tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız ![]() ![]() Büyük bir tavada, kalan 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı rafine yağı ısıtıp, köpükleri kaybolunca, kıyılmış arpacık soğanları ve sarımsağı ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, sosu bir telle çırparak un-tereyağ karışımını, her defasında 1 tatlı kaşığı koymak üzere, sosa yediriniz ![]() Unlu tereyağı sosa tamamen karışınca, tavayı tekrar ateşe koyup, sosu 1 dakika hafifçe kaynatarak defne yaprağını içinden alınız ![]() ![]() Not: Fransa'nın her bölgesinde değişik biçimlerde yapılan geleneksel bir yemektir ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|