Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlama, kuzu, osmanlı, tarifi, yapılışı

Osmanlı Kuzu Haşlama Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Osmanlı Kuzu Haşlama Tarifi Yapılışı



Kuzu Haşlama Tarifi - Kuzu Haşlama Yapılışı - Kuzu Haşlama Malzemeleri



MALZEMELER
-1 kilo yağsız kuzu eti
-3-4 adet küçük boy kuru soğan
-3-4 adet küçük boy patates
-sıvı yağ
-salça
-tuz

YAPILIŞI
Yağ tencerede kızdırılır Et ilave edilip suyunu salıp tekrar çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişirilir Suyunu çekince etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilip, bu şekilde 20 dakika pişirilir, içerisine ayıklanıp yıkanmış soğanlar ve patatesler bütün otarak eklenir Ayrı bir kapta salça ve tuz bol suyla ezilip etlerin üzerine dökülür Kapağı kıyı biçimde et kolay ayrılır hale gelinceye kadar pişirilir

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.