Tandırda Hindi Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tandırda Hindi Tarifi YapılışıTandırda Hindi Tarifi - Tandırda Hindi Yapılışı - Tandırda Hindi Nasıl Yapılır - Tandırda Hindi Malzemeleri 1 adet hindi but (15 kg kemiksiz but) 4 su bardağı sıcak su 15 adet tane karabiber 2 adet mısır 2 çorba kaşığı tereyağı Sos için: 1 kahve fincanı su İki buçuk çorba kaşığı nişasta 2 adet kesmeşeker Tuz, karabiber, kekik Hindi budunu bütün olarak harlı ateşte sık sık çevirerek kızartın Ardından tencereye alarak üzerine sıcak su ve karabiberleri ilave edin 1 saat kısık ateşte pişirin Piştiğinde suyunu süzerek sosu için kullanılmak üzere ayırın Hindi budunu fırın torbasma veya kapaklı cam bir kaba alarak 200 derece fırında 1 saat pişirin Mısır taneleri yumuşayıncaya dek haşlayın Sudan alarak kağıt havlu ile kurulayın Erittiğiniz tereyağını mısırların üzerine sürüp, hafif pembeleşene dek fırında pişirin Sosu hazırlamak için, kenara ayırdığınız hindi budunun haşlama suyundan 2 su bardağı alarak tencereye aktarın Ayrı bir kapta 1 kahve fincanı soğuk su ile nişastayı iyice karıştırıp tenceredeki suya ilave edin Kesmeşeker, tuz, karabiber ve kekiği de ekledikten sonra hafif ateşte sos koyulaşana dek karıştırarak pişirin Dilimlediğiniz hindi budunu servis tabağına alarak, üzerine sosu gezdirin Yanında mısır ve isteğe göre baharatlı kabuklu patates ile servis yapın Not: Haşladığınız hindi budunu fırında pişirirken üzerinin kurumaması için fırın torbasına veya kapaklı fırın kabına almanız önemlidir! |
|