Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bifteği, dana, kızartması, tarifi, yapılışı

Dana Bifteği Kızartması Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Bifteği Kızartması Tarifi Yapılışı



Dana Bifteği Kızartması Tarifi

4 dana bifteği (dövülmüş)
2 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çırpılmış yumurta
60 gr (1/2 su bardağı) un
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağ
1/2 su bardağı et suyu

Biftekleri yayvan bir kapta limon suyunda 30 dakika dinlendiriniz Sonra biftekleri kaptan çıkarıp kurulayarak içinde beklettiğiniz marinadı atınız
Bifteklerin her iki yüzüne tuz ve biber serpiniz Biftekleri tek tek önce çırpılmış yumurtaya, sonra una bulayınız Fazla unlarını silkeleyiniz
Tereyağı geniş bir tavada eritip köpükleri sönünce biftekleri tavaya koyarak her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız
Et suyunu şarabı tavaya ekleyip 2 dakika daha, yemeğin sosu koyulaşıncaya kadar, pişiriniz
Tavayı ateşten alıp biftekleri servis tabaklarına yerleştiriniz Tavada kalan sosu üstlerine döküp servis ediniz

Not: Patates püresi ve domates salatasıyla birlikte servis edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.