![]() |
Dana Bifteği Kızartması Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dana Bifteği Kızartması Tarifi YapılışıDana Bifteği Kızartması Tarifi 4 dana bifteği (dövülmüş) 2 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çırpılmış yumurta 60 gr (1/2 su bardağı) un 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağ 1/2 su bardağı et suyu Biftekleri yayvan bir kapta limon suyunda 30 dakika dinlendiriniz ![]() ![]() Bifteklerin her iki yüzüne tuz ve biber serpiniz ![]() ![]() ![]() Tereyağı geniş bir tavada eritip köpükleri sönünce biftekleri tavaya koyarak her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız ![]() Et suyunu şarabı tavaya ekleyip 2 dakika daha, yemeğin sosu koyulaşıncaya kadar, pişiriniz ![]() Tavayı ateşten alıp biftekleri servis tabaklarına yerleştiriniz ![]() ![]() Not: Patates püresi ve domates salatasıyla birlikte servis edilebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|