Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1910, izzet, oykam

İzzet F. Oykam ( 1910)

Eski 03-27-2008   #1
suskun

İzzet F. Oykam ( 1910)

HvTbpAlb İzzet F Oykam 1910 yılında İstanbul�da doğdu 1927�de İstanbul Erkek Lisesini, 1934�de Tıp fakültesini bitirdi 1940�da GATA�de Asabiye ihtisasını tamamladı Çanakkale, Gelibolu ve Eskişehir Askeri Hastanelerinde görev yaptıktan sonra 1946-1947 yıllarında ABD�de hava tababeti ve uçuş fizyolojisi kursu gördü 1958-1959 yılları arasında Eskişehir Hava Sıhhi Muayene ve Fizyolojik Eğitim Merkezi Başkanlığı görevinde bulundu 1959�da Baştabiplik, 1960�da Diyarbakır 2 nci TakHvKK Sağ Şb Müdürlüğü görevlerinde bulundu 1960 senesinde emekli oldu 1970�li yıllarda anlaşmalı hekim olarak Eskişehir Hava Hastanesinde bir süre daha çalıştı Dr İzzet F Oykam asabiye mütehassısı olarak uçuş psikolojisi konuları kadar, Türk havacılık tarihine de çok önem vermiş, makaleler ve kitaplar yazmıştır Kitapları: Havacılık Hijyeni (1949), Havacılık Hekimliğinde Nöropsikiyatrinin Ana Hatları (1955),Türk Havacılık Tarihi (1956) Hava Kuvvetleri camiasında çok sevilen, hizmetleri övgüyle anılan ve İzzet Baba diye bilinen Dr İzzet F Oykam hoş seda bırakmış bir havacı hekim olarak 1994 yılında Ankara�da ölmüştür __________________

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com