Mantarlı Kestaneli Hindi Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Kestaneli Hindi Tarifi YapılışıMantarlı Kestaneli Hindi Tarifi - Mantarlı Kestaneli Hindi Nasıl Yapılır - Mantarlı Kestaneli Hindi Malzemeleri Mantarlı Kestaneli Hindi Malzemeler - 500 g kuşbaşı hindi - 2 adet kuru soğan - 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour - 300 g mantar - 250 g kestane - 1 adet kabak - 3 diş sarımsak - 1 adet havuç - 4 adet taze soğan - 2 su bardağı tavuk suyu - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - Tuz ve karabiber Hazırlanışı 1 Kuru soğanı piyazlık doğrayın![]() 2 Mantarların saplarını çıkardıktan sonra ortadan dörde bölün![]() 3 Kestaneleri yıkadıktan sonra keskin bir bıçak ile üzerlerini çizin 185 derecede ısıttığınız fırında kestaneler yumuşayıncaya kadar pişirin Kabuklarını soyun![]() 4 Kabağın kabuğunu kazıdıktan sonra küçük kuşbaşılar halinde doğrayın![]() 5 Taze soğanları ayıklayıp, kıyın![]() 6 Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin![]() 7 Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp içine kuşbaşı hindileri ilave edip, hindiler renk alıncaya kadar kavurun![]() 8 Hindiler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun![]() 9 Soğanlar pembeleştikten sonra içine rendelenmiş havuçu, doğranmış mantarları ilave edip, mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun![]() 10 Mantarlar suyunu çekip, kavrulunca doğranmış kabağı, kıyılmış taze soğanları ekleyip kavurun![]() 11 En son içine kestaneleri, kırmızı pul biberi tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın![]() 12 Tavuksuyu ilave edip, orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|