Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lezzet, pür, tarifi, yapılışı

Pür Lezzet Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pür Lezzet Tarifi Yapılışı



Pür Lezzet Tarifi
Pür Lezzet Yapılışı
Pür Lezzet

MALZEMELER:

-6 patlıcan
-300 gr kıyma
-Yarım küçük paket margarin (65 gr)
-2 soğan
-3- 4 sivri biber
-2- 3 domates
-Yarım demet maydanoz, dereotu
-2 kahve kaşığı tuz
-1 kahve kaşığı karabiber

YAPILIŞI:

1- Patlıcanlar uç kısmından başlayarak ocakta közlenir

2- Soyulup ince ince kıyılır Yağlanmış küçük bir tepsiye yerleştirilir

3- İnce doğranmış soğan, biber ve kıyma yağda kavrulur

4- Soyulup doğranmış domates, tuz, karabiber konup karıştırılır Ateşten alınınca ince doğranmış maydanoz dereotu ilave edilir

5- Bu harç, tepsiye yerleştirilmiş patlıcanların üzerine yayılıp kapak kapatılır Hafif ateşte bir kaç dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.