Pür Lezzet Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pür Lezzet Tarifi YapılışıPür Lezzet Tarifi Pür Lezzet Yapılışı Pür Lezzet MALZEMELER: -6 patlıcan -300 gr kıyma-Yarım küçük paket margarin (65 gr )-2 soğan -3- 4 sivri biber -2- 3 domates -Yarım demet maydanoz, dereotu -2 kahve kaşığı tuz -1 kahve kaşığı karabiber YAPILIŞI: 1- Patlıcanlar uç kısmından başlayarak ocakta közlenir ![]() 2- Soyulup ince ince kıyılır Yağlanmış küçük bir tepsiye yerleştirilir![]() 3- İnce doğranmış soğan, biber ve kıyma yağda kavrulur ![]() 4- Soyulup doğranmış domates, tuz, karabiber konup karıştırılır Ateşten alınınca ince doğranmış maydanoz dereotu ilave edilir![]() 5- Bu harç, tepsiye yerleştirilmiş patlıcanların üzerine yayılıp kapak kapatılır Hafif ateşte bir kaç dakika pişirilir
|
|
|
|