Lavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi YapılışıLavaşta Fesleğenli Piliç Tarifi - Lavaşta Fesleğenli Piliç Yapılışı - Lavaşta Fesleğenli Piliç Nasıl Yapılır - Lavaşta Fesleğenli Piliç Malzemeleri Hazırlama süresi: 30 dakika Miktar: 4 kişilik İçindekiler: 1 tabak Banvit Piliç Şerit Göğüs 2 adet küçük boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, iri doğranmış) 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 4-5 sap taze fesleğen (iri doğranmış) 4-5 sap maydanoz (iri doğranmış) 1 adet limon (kabuğu, rendelenmiş) 1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış) 1 çorba kaşığı dijon hardalı 1 çorba kaşığı elma sirkesi 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) 8 adet orta boy lavaş Domates, sarmısak, fesleğen, maydanoz, limon kabuğu ve etli kırmızı biberi harmanlayın Hardal ve elma sirkesini karıştırın Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dak pişirin Karıştırmaya devam ederek domatesli karışımı ekleyip, 3 dak daha pişirin Üzerine hardallı sirkeli karışımı gezdirin Tuz ve karabiber serpip, karıştırın Lavaşlara paylaştırarak servis yapın |
|