![]() |
Kuzu Kapama Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Kapama Tarifi YapılışıKuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri 800 gr kuzu kolu (200'er gr'lık 4 parçaya bölünmüş) 2 su bardağı et suyu 1 çay kaşığı tuz 1/2 kahve kaşığı karabiber 12 arpacık soğanı (kabukları soyulmuş) 2 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış) Orta boy bir tencereye, etleri ve etlerin üstünü örtecek kadar su koyup, harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() Etlerin haşlandığı tencereye soğuk suda yıkanmış etleri, 2 su bardağı et suyunu, tuz, biber ve arpacık soğanlarını koyup, tencerenin ağzı kapalı olarak 1 saat orta ateşte pişiriniz ![]() ![]() ![]() Yemeği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|