Bavyera Usulü Erikli Tatli (Alman Mutfagi) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bavyera Usulü Erikli Tatli (Alman Mutfagi)Malzemeler: tarçın 150 gram şeker 300 gr un pudra şekeri 60 gram maya 1 5 kılo kara erık100 gram şeker galeta unu 2-3 adet yumurta bıraz tuz 300 ml süt 100 gram tereyagı maya, şeker ,un ve yumurtaları bir kaba katıp karıştırın sonra ıçıne sıcak sütün ıçınde tereyagını da erıtıp aynı kabın ıçıne katıp tekrar ıyıce karıştırın hamur halıne gelmesını saglayın ve hamurun bır mıslı kabarmasını bekleyın Margarınle fırın tepsısını yaglayın daha sonra hamuru ınce bır sekılde açıp tepsıyı kaplayacak şekılde yerleştırın Daha sonra tepsinin içine yani, hamurun üzerıne galeta ununu serpin Bundaki amaç, eriklerın hamuru ıslatmamaları içindır Kara eriklerin çekırdeklerini çıkartın ve sık aralıklarla kabukları alta gelecek şekılde eriklerı tepsiye hamurun üzerıne boydan boya dızin Tepsıyı 180 derecedeki fırına verin yaklaşık 20 dakıka pişirin Şayet pastanın yandıgını farkedersenız tepsının üzerıne gümüş fırın kagıdı ıle örtebılırsınız 20 dakıka sonra şeker, pudra şekeri ve tarçını karıstırarak pastanın üzerıne serpınız Son olarak bır 5 dakıka daha pısırın, sogumasını bekleyın, kare şeklınde porsıyonlara kesın ve servıs yapın
|
|
|
|