![]() |
İtalyan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan MutfağıİTALYAN MUTFAĞI İtalyanlar yaratıcılıklarıyla, ülkenin güneşli ve canlı iklimini yemeklerine yansıtmışlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peynirler ve sosislerde İtalya!da bölgeden bölgeye farklılık gösterir ![]() ![]() ![]() İtalyanlar sulu ve koyu olmak üzere iki türde son derece lezzetli çorbalar yaparlar ![]() ![]() Tatlılar İtalya'nın her bölgesinde iştah açıcı ve lezzetli olmakla birlikte oldukçada hafiftir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan MutfağıDOMATES SOSLU SPAGETTİ ( 4 kişilik ) Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() küçük doğranmış domates ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun ![]() Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun ![]() Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin ![]() ![]() Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ) ![]() Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır ) süzgeçten süzün ![]() ![]() Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan MutfağıİRMİK BÖREĞİ / Gnokçi ( 4 kişilik ) Malzemeler : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırlanışı : 25 cm ![]() ![]() Sütü derince bir tencerede kaynatın ![]() ![]() Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın ![]() ![]() Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm ![]() ![]() ![]() Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan MutfağıİTALYAN USULÜ SARDALYA ( 6 kişilik ) Malzemeler : 6 konserve sardalya (yağları süzülüp her biri ikiye ayrılmış) 200 gr ![]() (suda bırakılıp süzülüp ufalanmış) 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı domates salçası 1,5 tatlı kaşığı hardal 1 çorba kaşığı tereyağ 1 yumurta 6 dilim kızarmış tost ekmeği 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı : Küçük bir tencereye beyaz peyniri ve sütü koyup orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak peynir süte karışana kadar pişirin ![]() ![]() Ayrı bir kasede domates salçası, hardal, tuz, pul kırmızıbiber, yumurta ve tereyağını iyice çırpın ![]() Karışımı süt ve peynirin bulunduğu tencereye ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak 2 dakika kalınlaşana kadar pişirin ve tencereyi ateşten alın ![]() Izgaranızı kızdırın, tenceredeki karışımı tost dilimlerinin üstüne eşit miktarda dökün ve her ekmek diliminin üstüne sardalya fletolarını yerleştirip fırın ızgarasına süzün ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan MutfağıIZGARA SIĞIR RULOSU ( 4 kişilik ) Malzemeler : 1 kg ![]() ![]() 1 adet ince doğranmış soğan 2 diş dövülmüş sarımsak 1 tatlı kaşığı fesleğen 6 dilim jambon (her biri ortadan ikiye kesilmiş) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı : Izgaranızı kızdırın ![]() Etleri bir tahta üzerinde 5x5 sm ![]() ![]() Küçük bir kasede soğan, sarımsak, fesleğen, tuz ve biberi karıştırın ![]() Karışımdan her et parçasının ortasına biraz koyup, eti yuvarlayarak sarın ![]() ![]() Etlerin her iki yanlarını ızgarada 7-8 dakika iyice yumuşayana kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan MutfağıKREMALI TAVUK / Pollo Alla Krema ( 4 kişilik ) Malzemeler : 7 çorba kaşığı margarin 1 adet çentilmiş soğan 4 parça göğüs tavuk 3 bardak tavuk suyu 225 gr ![]() 4 çorba kaşığı un 1/2 limonun suyu 1 bardak çiğ krema 3 çorba kaşığı beyaz şarap ( istenirse ) Taze çekilmiş karabiber Kıyılmış mercanköşk Maydanoz Tuz Hazırlanışı : Yağın 3 kaşığını geniş bir tavada eritin ![]() ![]() Tavuk göğüslerini nemli bir peçeteyle temizleyin ![]() ![]() İçine tuzu, biberi, tavuk suyunu ve mercanköşkle maydanozu katın ![]() ![]() Tavuk parçalarını alın ve bir kaba koyarak sıcak olarak koruyun ![]() ![]() Geri kalan 4 kaşık yağı derin bir tavada eritin ve mantarları 2 dakika kadar kavurun, sonra mantarları çıkartıp kağıt peçete üzerine koyarak süzülmesini bekleyin ![]() Unu erimiş olan yağa karıştırın ve karıştırarak hafif ateşte 2-3 dakika kadar pişirin ![]() Tavayı ateşten alarak süzülmüş tavuk suyu ile limon suyunu pişirdiğiniz unun üzerine dökün ![]() ![]() Tavayı ateşin üstünden alın ve mantarı, kremayı, şarabı sosun içine dökün, sonra yine ateşin üstüne oturtarak kaynatmadan ısıtın ![]() Sosu tavukların üstüne dökerek karışık salata ile birlikte sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan MutfağıMİLANO USULÜ PİLAV / Rizotto Milanez ( 4 kişilik ) Malzemeler : 1 bardak basmati pirinç 1 soğan (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 ince dilim kıyılmış pastırma 3 bardak tavuk suyu 50 gr ![]() Karabiber Tuz Hazırlanışı : Zeytinyağını ısıtın ve soğanla pastırmayı yakmamak şartıyla hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun ![]() Pirinci katın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İtalyan Mutfağı |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan MutfağıYENGEÇ ÇORBASI / Zuppa di Granchi ( 4 kişilik ) Malzemeler : 225 gr ![]() 1 adet orta boy domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış) 1 adet havuç 2 adet arpacık soğan 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1,5 çorba kaşığı beyaz şarap 2 diş sarmısak 3 karanfil 1 su bardağı süt Karabiber Tuz Hazırlanışı : Yengeç etini 2 saat sütün içinde bekletin ![]() Şarap ve yağın dışında bütün malzemeyi tuzlu suda haşlayın, sonra tel bir süzgeçten geçirerek püre yapın ![]() Şarabı ve yağı püreye karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|