Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
italyan, mutfağı

İtalyan Mutfağı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfağı



İTALYAN MUTFAĞI

İtalyanlar yaratıcılıklarıyla, ülkenin güneşli ve canlı iklimini yemeklerine yansıtmışlardır İtalyan mutfağının tek hakimi " pasta " denilen makarnadır İtalyan evlerinde hergün makarna pişirilir Gerçek makarna taze ekmek gibi günlük pişer Kuzey bölgelerinde şehriye ve sıpagetti kullanılır ama güneyde akla gelebilecek her türde makarna göze çarpar Bu değişik makarnalar çok çeşitli soslarla zenginleştirilerek servis yapılır
Peynirler ve sosislerde İtalya!da bölgeden bölgeye farklılık gösterir Mozerella, permesan, ricotta başka ülkelerde de çok iyi bilinen peynir çeşitleridir Salami ve mordotella diğer ülkelere ihraç edilen İtalyan sosis ve salam türlerinden ikisidir
İtalyanlar sulu ve koyu olmak üzere iki türde son derece lezzetli çorbalar yaparlar Çorbalar daima kızarmış ekmek parçalarıyla servis edilir
Tatlılar İtalya'nın her bölgesinde iştah açıcı ve lezzetli olmakla birlikte oldukçada hafiftir

Alıntı Yaparak Cevapla

İtalyan Mutfağı

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfağı



DOMATES SOSLU SPAGETTİ
( 4 kişilik ) Malzemeler :
225 gr 2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet çentilmiş soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
1 adet rendelenmiş havuç
400 gr domates salçası yada 1/2 kg kabukları soyulmuş ve
küçük doğranmış domates
2 bardak et suyu
3 çorba kaşığı domates salçası
Çekilmiş küçük hindistancevizi
Kuru reyhan
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı :
Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun

Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun

Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin

Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur )

Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır ) süzgeçten süzün Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün

Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin

Alıntı Yaparak Cevapla

İtalyan Mutfağı

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfağı



İRMİK BÖREĞİ / Gnokçi ( 4 kişilik ) Malzemeler :
500 gr 1/2 su bardağından bir parmak fazla irmik
175 gr 2 yumurta
25 gr 1 çimdik hindistan cevizi
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı tuz
Hazırlanışı :
25 cm genişliğindeki bir kek kalıbını yağlayın

Sütü derince bir tencerede kaynatın Sonra irmiği karıştırarak süte katın, koyulaşıncaya kadar pişirin ( İrmiğin üstünde bir kaşık batmadan durabilmelidir )

Tencereyi ateşten indirin ve içine tuzu, biberi, hindistancevizini ve rendelenmiş peynirin yarısını yumurtaya katarak iyice karıştırın Karışımı yağlamış olduğunuz kalıba serin ve iyice soğuması için sabaha kadar bekletin
Ertesi gün soğuyup sertleşmiş olan gnokçiyi 3 cm'lik kareler halinde kesin Kesilmiş dilimleri ateşe dayanıklı bir tabağa yerleştirin

Geri kalan rendelenmiş peyniri üzerine serpiştirin ve her karenin üzerine bir çimdik yağ koyun Sonra fazla sıcak olmayan bir fırında gnokçinin üstü nar gibi oluncaya kadar kızartın ve sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

İtalyan Mutfağı

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfağı



İTALYAN USULÜ SARDALYA
( 6 kişilik ) Malzemeler :
6 konserve sardalya (yağları süzülüp
her biri ikiye ayrılmış)
200 gr tam yağlı beyaz peynir
(suda bırakılıp süzülüp ufalanmış)
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı tereyağ
1 yumurta
6 dilim kızarmış tost ekmeği
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı :
Küçük bir tencereye beyaz peyniri ve sütü koyup orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak peynir süte karışana kadar pişirin Tencereyi bir kenara alın
Ayrı bir kasede domates salçası, hardal, tuz, pul kırmızıbiber, yumurta ve tereyağını iyice çırpın

Karışımı süt ve peynirin bulunduğu tencereye ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak 2 dakika kalınlaşana kadar pişirin ve tencereyi ateşten alın
Izgaranızı kızdırın, tenceredeki karışımı tost dilimlerinin üstüne eşit miktarda dökün ve her ekmek diliminin üstüne sardalya fletolarını yerleştirip fırın ızgarasına süzün 2 dakika ızgara ettikten sonra çıkarıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

İtalyan Mutfağı

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfağı



IZGARA SIĞIR RULOSU ( 4 kişilik )

Malzemeler :

1 kg sığır filetosu (1 sm kalınlığında dilimlenmiş)

1 adet ince doğranmış soğan

2 diş dövülmüş sarımsak

1 tatlı kaşığı fesleğen

6 dilim jambon (her biri ortadan ikiye kesilmiş)

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı :

Izgaranızı kızdırın


Etleri bir tahta üzerinde 5x5 sm boyutlarında doğrayın


Küçük bir kasede soğan, sarımsak, fesleğen, tuz ve biberi karıştırın


Karışımdan her et parçasının ortasına biraz koyup, eti yuvarlayarak sarın Rulo etleri jambon parçaları ile sarıp bir kürdanla tutturun


Etlerin her iki yanlarını ızgarada 7-8 dakika iyice yumuşayana kadar pişirin Rulo etleri ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirerek servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla

İtalyan Mutfağı

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfağı



KREMALI TAVUK / Pollo Alla Krema

( 4 kişilik ) Malzemeler :

7 çorba kaşığı margarin

1 adet çentilmiş soğan

4 parça göğüs tavuk

3 bardak tavuk suyu

225 gr dilimlenmiş mantar

4 çorba kaşığı un

1/2 limonun suyu

1 bardak çiğ krema

3 çorba kaşığı beyaz şarap ( istenirse )

Taze çekilmiş karabiber

Kıyılmış mercanköşk

Maydanoz

Tuz

Hazırlanışı :

Yağın 3 kaşığını geniş bir tavada eritin Soğanı ağır ateşte yumuşayıncaya kadar kavurun


Tavuk göğüslerini nemli bir peçeteyle temizleyin Nar gibi oluncaya kadar kızartın


İçine tuzu, biberi, tavuk suyunu ve mercanköşkle maydanozu katın Kaynayınca ateşi kısarak, hafif ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin


Tavuk parçalarını alın ve bir kaba koyarak sıcak olarak koruyun Tavuk suyunu süzün

Geri kalan 4 kaşık yağı derin bir tavada eritin ve mantarları 2 dakika kadar kavurun, sonra mantarları çıkartıp kağıt peçete üzerine koyarak süzülmesini bekleyin


Unu erimiş olan yağa karıştırın ve karıştırarak hafif ateşte 2-3 dakika kadar pişirin


Tavayı ateşten alarak süzülmüş tavuk suyu ile limon suyunu pişirdiğiniz unun üzerine dökün Tavayı tekrar ateşin üstüne oturtun ve karıştırarak 2 dakika süreyle kaynatarak pişirin


Tavayı ateşin üstünden alın ve mantarı, kremayı, şarabı sosun içine dökün, sonra yine ateşin üstüne oturtarak kaynatmadan ısıtın


Sosu tavukların üstüne dökerek karışık salata ile birlikte sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

İtalyan Mutfağı

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfağı



MİLANO USULÜ PİLAV / Rizotto Milanez

( 4 kişilik ) Malzemeler :

1 bardak basmati pirinç

1 soğan (ince kıyılmış)

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 ince dilim kıyılmış pastırma

3 bardak tavuk suyu

50 gr rendelenmiş çedar peyniri

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı :

Zeytinyağını ısıtın ve soğanla pastırmayı yakmamak şartıyla hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurun


Pirinci katın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun Tavuk suyunu üstüne dökün, hafif ateşte kaynatın Bir kere karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın 15-20 dakika kadar veya pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin


Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın Rendelenmiş peynirin yarısını pilava katın ve karıştırıp sıcak servis yapın Serviste geri kalan peyniri üzerine serpiştirin

Alıntı Yaparak Cevapla

İtalyan Mutfağı

Eski 08-13-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfağı



YENGEÇ ÇORBASI / Zuppa di Granchi

( 4 kişilik ) Malzemeler :

225 gr ayıklanmış yengeç eti

1 adet orta boy domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)

1 adet havuç

2 adet arpacık soğan

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1,5 çorba kaşığı beyaz şarap

2 diş sarmısak

3 karanfil

1 su bardağı süt

Karabiber

Tuz

Hazırlanışı :

Yengeç etini 2 saat sütün içinde bekletin


Şarap ve yağın dışında bütün malzemeyi tuzlu suda haşlayın, sonra tel bir süzgeçten geçirerek püre yapın


Şarabı ve yağı püreye karıştırın Yengeç etini pürenin içine atarak 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.