![]() |
Tayland Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tayland MutfağıTayland Mutfağı Karidesli Tayland Pilavı - (kao pad goong Tarifi) Malzemeler * 2 su bardağı Jasmine (yasemin) pirinç * 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı * 2 su bardağı su * 2 diş iri sarımsak, incecik kıyılmış * 200 gr dondurulmuş ayıklanmış karides (çözülmüş) * 1 havuç, küçük boy, haşlanmış küçük küpler halinde doğranmış * 2 yumurta * Tuz * 4 sap taze soğan (ince, körpe) ince ince doğranmış * 1 adet kırmızı dolmalık biber küçük küpler şeklinde doğranmış * 2 adet yeşil sivri biber, ince ince doğranmış * 1 adet kırmızı sivri biber ince ince doğranmış Yapılışı Pirinci süzgeç içinde akan suyla iyice yıkayın, ılık suya biraz tuz ekleyip 20-30 dakika bekletin, su ve tuz eklediğiniz tencerede normal pilav gibi piştikten sonra soğumaya bırakın ![]() Yumurtaları biraz tuzla çırpın, tercihen yapışmaz yüzeyli wok veya geniş bir tava içinde iyice kızdırdığınız bir kaşık yağ ile ince bir omlet halinde pişirin, bir kesme tahtasına alın, soğutun, ince ince kıyın ![]() Kalan yağı tavaya dökün iyice kızdırın, soğanı, biberleri, sarımsağı bir dakika kadar karıştırarak kavurun ![]() Karidesleri ekleyin, 2 dakika kadar karıştırarak pişirin ![]() Pirinci, havucu ve kıyılmış omleti ekleyin, biraz tuz ilave edin, tüm malzemelerle birlikte 2 dakika kadar sürekli karıştırarak kızartın, işte servise hazır! Arzunuza göre toz ya da pul kırmızıbiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ilave edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tayland Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tayland MutfağıBUĞULANMIŞ DENİZ MAHSULLERİ PUDİNGİ Malzemeler * 150 gr ![]() * 100 gr ![]() * 100 gr ![]() * 250 gr ![]() * Tuz * 150 gr ![]() * 1 kaşık patates nişastası (veya pirinç nişastası) * 4 kaşık kırmızı biber salçası * 1 dal kişniş yaprağı(taze) * 2 adet kırmızı biber(kuru) * 2 adet yumurta * 2 kaşık balık sosu * 1 kaşık limon suyu * 10 adet muz yaprağı(veya beyaz lahana yaprağı veya alüminyum folyo) * Birkaç dal fesleğen * Tuz Yapılışı Deniz mahsulü soğuk su altında çalkalanır, sonra da kurulanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tayland Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tayland MutfağıBaharatlı Tavuklu Salata Malzemeler * 1 adet tavuk göğsü * Yarım limonun suyu * 1 adet göbek salata * Soya filizi * 1 adet salatalık * Tuz * 1 adet taze kırmızı biber * Karabiber * 1 adet sarı biber * Kırmızı pul biber * 1 çay kaşığı köri * Taze nane * 1 çorba kaşığı soya sosu * 2 çorba kaşığı zeytinyağı Yapılışı Önce tavuk etini ince ve uzun dilimler halinde doğrayın ![]() ![]() Diğer yanda göbek salatayı ince ince kıyın ![]() ![]() ![]() Bir bardağın içinde soya sosu, tuz, kırmızı pul biber ve limon suyunu iyice karıştırın ![]() ![]() Bu karışımı, harmanladığınız biberler, göbek salata ve soya filizlerinin üzerine dökün ve iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tayland Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tayland MutfağıSebzeli Pilav Malzemeler * 2 adet doğranmış havuç * bir avuç doğranmış yeşil fasulye * bir avuç doğranıp haşlanmış mantar * 1 bardak haşlanmış pirinç * 2 yemek kaşığı soya sosu * 2 yemek kaşığı sıvı yağ * şeker Yapılışı Tavada yağı kızdırın, pirinci atın ve kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tayland Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tayland MutfağıKörili Spagetti Makarna Malzemeler * 350 gr Selva spagetti makarna * 2 adet tavuk bulyon * 10 adet tatlı sivri biber * tuz * 2 adet tavuk göğsü * 3 adet ortaboy soğan * 100 gram badem * 1 kahve fincanı soya sosu * 1 kahve kaşığı köri * 3 adet esmer küp şeker Yapılışı Lezzetli bir makarna pişirmek için oldukça geniş ve derin bir tencereye, bol miktarda suya ihtiyacınız olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOSUN HAZIRLANIŞI Tavuk etlerini küçük parçalara bölün, yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkartarak ortadan ikiye kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|