İtalyan Yemekleri - Domates Soslu Yassı Spagetti Tarifi |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Yemekleri - Domates Soslu Yassı Spagetti Tarifiİtalyan Yemekleri - Domates Soslu Yassı Spagetti Tarifi Açıklama & Notlar * Domates sosunu makarnalarda pizzalarda ya da canınız nerede isterse kullanabilirsiniz İçindekiler Domates Sosu : * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy kırmızı soğan küp küp doğranmış * 2 adet sarımsak ince ince dilimlenmiş * 1 adet suyuyla birlikte 800 gr olan Demko domates konservesi * Tuz (varsa deniz tuzu) ve öğütülmüş tane karabiber Spagetti : * Bir paket Barilla Bavette spagetti (ya da Pastavilla Linguin) * 3 yemek kaşığı zeytinyağı * Bir avuç doğranmış taze fesleğen ya da taze kekik Hazırlanışı Domates Sosu * Orta boy bir sos tenceresine zeytinyağını koyun kızdırın ve soğanları ekleyin Şeffaflaşana kadar kavurun Çünkü soğanlar sosun içinde görünmeyecek * Sarımsakları ve domatesleri ekleyin Domatesler tüm tüm olduğu için kaşıkla karıştırırken biraz parçalayın * Tuzu ve biberi ekleyin * Ateşi kısın ve suyunu çekip koyu ve kıpkırmızı bir kıvam alana kadar pişirin Spagetti * Sosun son aşamasında taze fesleğenleri ya da taze kekikleri ekleyin ve sosu sıcak tutun * Büyükçe bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın ve makarnaları ekleyin * Boşalan tencereye zeytinyağını koyup sosu ekleyin Ardından spagettileri ekleyip karıştırın * Yemek tabaklarına bölüştürüp servis yapın |
|