Fatuş / Suriye Mutfağı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fatuş / Suriye MutfağıMalzemeler : 1marul ( doğranmış ) 1 büyük hıyar ( doğranmış ) 5 domates ( doğranmış ) 10 adet taze soğan ( doğranmış ) 1 yeşil biber ( kıyılmış ) 6 çorba kaşığı limon suyu 1 diş sarımsak ( dövülmüş ) 1 çorba kaşığı mayonez 1/ 2 çorba kaşığı taze nane ( kıyılmış ) 6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kahve kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 5 dilim hafif kızarmış ekmek Hazırlanışı : Salata kasesine, bütün doğramış olduğunuz malzemeyi koyun ![]() Üzerine zeytinyağı ve limon suyunu döküp, tuz ve karabiberi ilave edin İyice karıştırın Salatayı kızarmış ekmeklere sürüp servis yapın![]() |
|
|
|