Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriIspanakli Snitzel Malzemeler: 4 adet dövülmüs piliç gögsü 200 gr ispanak 2 adet yumurta 1 fincan un 1 su bardagi sivi yag 1,1/2 çay bardagi mayonez ½ demet maydanoz tuz,karabiber Yapilisi: Yumurtalari derin bir kaba kirdiktan sonra, tuz ve karabiberi ekleyin Piliç gögsünü önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayin Kizdirilmis sivi yagda kizartin Ispanaklari ve maydanozu yikayin, ince ince dogradiktan sonra haslayin Mayonezi ispanaklarla karistirin Servis tabagina aldiginiz sinitzellerin üzerine ispanakli sosu dökerek servis yapin |
|
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriTavuklu Börek Malzemeler 5 adet milföy hamuru 500 gr piliç gögsü 200 gr mantar 1 çorba kasigi un 1 çorba kasigi tereyagi 2 su bardagi süt 1 yumurta 1 sogan 1 fincan sivi yag Tuz, karabiber Yapılışı Piliç gögüslerini kusbasi dograyin, mantarlari yikayip süzün ve findik büyüklügünde parçalara kesin Kizgin tavaya sivi yag koyun ve incecik kestiginiz sogani ve piliç parçalarini ekledikten sonra 8-10 dakika karistirarak kavurun Mantari ilave edip 8-10 dakika daha kavurun Tuz ve karabiberi ekleyin Diger yanda ayri bir tencerede unu tereyagiyla pembelesene kadar kavurun Üzerine soguk süt ekleyip karistirin 3-5 dakika kaynatin Pisen tavuklari hazirladiginiz sosa karistirin ve tuzunu, karabiberini kontrol edip sicakta bekletin Firini 200 derecede isitin ve milföy hamurlarini bir firin tepsisine dizin Yumurtayi iyice çirpip firçayla hamurlarin üzerine sürdükten sonra hamurlari firinda 20-25 dakika kizartin Sicak börekleri yandan ikiye ayirarak kesin Alt kismini servis tabagina yerlestirin ve üzerine bir porsiyonluk sicak soslu tavuk dökün Böregin üst kismini tavuklu için üzerine yerlestirin ve sicak olarak servis edin
|
|
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriSosis Dolmasi Malzemeler: 250 gr ufak ufak dogranmis sosis 1 adet ince kiyilmis sogan 1/4 su bardagi kuru ekmek ufalanmis 8 adet dana biftek (1 kg) çok ince dilimlenmis karabiber tuz 8 dilim pastirma 2 yemek kasigi tereyagi yada margarin 6 adet ikiye bölünmüs arpacik sogani 1/4 su bardagi un 3 su bardagi bira çok az et suyu 500 gr mantar maydanoz dogranmis pismis makarna Yapilisi: Sogan, ekmek ufaklari ve sosisleri iyice karistirin Et parçalarini iyice incelene kadar dövün, tuz ve biber ekin Sosis karisimini et parçalari arasinda esit olarak bölün Sosisleri et dilimlerinin arasina koyup, rulo yapin Her rulonun etrafina pastirma sarin Etlerin ayrilmamasi için kürdan sokun Rulolari biraz kizartin Arpacik soganlarini ekleyin, un ve biranin yarisini karistirip bu karisimi etlerin üzerine dökün Biranin geri kalanini et suyuna ilave ederek çirpin Diger tarafta etleri üzeri kapali olarak 1,5-2 saat kisik ateste pisirin Mantarlari maydanozu ekleyin 15 dakika pisirin Makarnayla beraber servis yapin
|
|
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriPatates Mücver Malzemeler: 4 orta boy patates (rendelenmis) 2 yumurta 2 kasik un 4-5 dis sarimsak 1 orta boy sogan (dogranmis) Tuz Karabiber Ç ay kasiginin ucu ile karbonat Yapilisi: Bütün malzemeyi iyice karistirip, kizgin yaga kasik yardimi ile yumurta büyüklügünde parçalar halinde atip kizartin Kagit havlunun üzerine çikarip biraz bekleyip servis yapin *Sosis ve tavuk yaninda da servis yapabilirsiniz |
|
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriIspanakli Garnitür Malzemeler: 400 gr ispanak 2 adet patates 2 adet havunç 1 yemek kasigi sivi yag 1 tatli kasigi soya sosu arzuya göre baharat Yapilisi: Patatesleri ve havuçlari parmak büyüklügünde uzun uzun kesin Ispanaklari sadece ortadan ikiye bölün ![]() Tavaya yagi koyun,isindiktan sonra havucu atip bir iki dakika kavurun Daha sonra patatesleri atip 5 dakika kavurun ve ispanagi, soya sosunu, baharatlari ekleyip kavurmaya devam edin ![]() 5 dakika daha kavurup sicak servis yapin
|
|
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriPatates Kavurma Malzemeler: 4 kisi 1 kg patates 350 gr mantar 4 dis sarimsak 1/2 demet maydanoz 3 sap biberiye 100 gr kurutulmus domates karabiber tuz 110 yemek kasigi zeytinyagi Yapilisi: Patatesleri tuzlu suda kabuklu olarak sert kalacak sekilde haslayin Sogumaya birakin ve sonra kabuklarini soyun, ince dilimleyin Mantarlari ayiklayin ve onlari da ince dilimleyin Biberiye yapraklarini saplarindan ayirin Maydanoz yapraklarini iri kiyin Sarmisagi soyun, ufak parçalara kesin Kurutulmus domatesleri 1 cm büyüklügünde dograyin Zeytinyagini tavada kizdirdiktan sonra patates dilimlerini ara sira çevirerek kizartin Sonra mantar, sarmisak parçalari, kurutulmus domates ve biberiyeyi ilave edin, kisa bir süre kizartin Karabiber ve tuz ile tatlandirin Maydanoz ile karistirin ve bekletmeden servis yapin
|
|
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
|
|
#7 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriSebzeli Sosisli Mercimek Malzemeler: 1 su bardagi yesil mercimek Yeteri kadar su 1/2 çay bardagi zeytin yagi 2 adet orta boy patates (küp seklinde dogranacak) 2 adet orta sogan (küp seklinde dogranacak) 2 adet havuç 4 adet sosis (4-5 mm kalinliginda dilimlenecek) Yapilisi: Ilk önce mercimekleri bir tasim kaynatin ve suyunu dökün Soganlari ince kiyin ve zeytinyaginda pembelesene kadar sote yapin Daha sonra 1 tasim haslayip süzdügümüz mercimekleri içine katip kaynatin Mercimeklerin pismesine 10-12 dakika kala küp seklinde dogradiginiz havuç ve patatesleri de ilave edin Patates ve havucun pismesine yakin sosisleri de ilave ederek 5 dk daha pisirin Servis esnasinda tabaginiza 1 tatli kasigi hardal ve 1 çorba kasigi sirke ilave ederek yenirse daha güzel olur
|
|
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
|
|
#8 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriApfel Strudel (elmali Pie) Malzemeler: Un 200 gr Sıvı yağ 20 gr Tuz 1/2 çay kaşığı Su 3/5 su bardağı Tereyağı 230 gr Bayat ekmek kabuğu kurusu 100 gr Toz şeker 110 gr Vanilya 1/2 çay kaşığı Elma (sulu) 1 kg Kuru üzüm 60 gr Tarçın 3 gr Limon kabuğu rendesi 30 gr Yapilisi: Hamurun hazırlanması: Blenderda hamurun içine giren 200 gr un, 20 gr sivi yag, 1/2 çay kaşığı tuz ve 3/5 su bardağı suyu karıştırıp çıkartın Elle iyice yoğurun Top haline getirip yağlanmış bir tepsiye koyun Üzerine bir fırça ile yağ sürün Yarım saat bekletin Sonra hamur topağını un serpilmiş bir bezin üstünde oklava yardımı ile açın Arada fırça ile yağ sürerek açmaya devam edin İki elinizin dış kısmı ile daha da incelterek şeffaf hale gelinceye kadar açmaya devam edin Hamur 70x70 cm kare olsun ![]() Galeta ununun hazırlanması: 80 gr tereyağını eritin ve ekmek kabuğunu, 10 gr toz şeker ve vanilyayı yağa atın Karıştırarak kahverengi olmasını sağlayın![]() İçinin hazırlanması: Elmaları soyun ve iri rendeleyin Limon kabuğunu ince rendeleyin ve 100 gr toz şekere yatırın 15 dakika bekletin Aroması şekere geçince elmalara ilave edin Hazırladığınız hamurun dörtte birine galeta ununu serpin Sonra elmaları döşeyin Geri kalan hamura erimiş tereyağ sürün ve elma kaplı olanın üstüne kumaşı kaldırarak üstüne kaplayıp öte taraftan hamuru bitiştirin Diğer taraftan bir tepsiye yağlı kağıt serip strudeli üzerine yerleştirip üzerine erimiş tereyağı sürün 200 c fırında bir saat kadar tutun Bu süre zarfında iki-üç kere üstüne fırça ile erimiş tereyağ sürün Fırından çıkardıktan sonra soğutmaya bırakın ve üzerine az vanilya karıştırılmış pudra şekeri ekin
|
|
Avusturya Mutfağı Yemek Tarifleri |
|
|
#9 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Avusturya Mutfağı Yemek TarifleriViyana Hilali Malzemeler: 8 kisilik 200 gr lahana 150 gr kiyma 1 demet maydonoz 1 adet sogan 30 gr margarin 250 gr milföy hamuru (dondurulmus) 1 adet yumurta 1 yemek kasigi süt 1 yemek kasigi keraviye Tuz Karabiber Yapilisi: Lahanayi ince ince kiyin Sogani küp seklinde dograyin Lahanalari margarinde iyice kavurun, sogani ekleyip kavurmaya devam edin Soganlar yumusayinca kiymayi katin Suyunu salip çekene kadar kadar pisirin Maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip atesten alin![]() Milföy hamurunun çözülmesini bekleyin Kareleri köseleme kesip her kareden 2 adet üçgen elde edin Hazirladiginiz içi, üçgenin genis kenarina koyup, rulo yapin Kenarlardan hafif yuvarlayarak hilal biçimini verin Hilalleri yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine dizin Yumurtayi sütle çirpip üzerlerine sürün Keraviye serpip 200º isitilmis firinda 20 dakika pisirin Sicak olarak servis yapin![]() *Keraviye, Avusturya mutfagina özgü bir baharattir Büyük marketlerde bulabilirsiniz Bulunmadigi taktirde yerine çörek otu kullanilabilir
|
|
|
|