Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, ermeni, paskalya, tarifi, usulü

Paskalya Çöreği Tarifi ( Ermeni Usulü )

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paskalya Çöreği Tarifi ( Ermeni Usulü )



Paskalya Çöreği Tarifi ( Ermeni Usulü )

MALZEMELER:
1 kg un
250 gr margarin (yarisi tereyag olursa iyi olur)
250 ml süt
300 gr toz seker
5 yumurta
bir fiske tuz
1 tatli kasigi mahlep
üstüne cörekotu
baden yapraklari
üstü icin 1 yumurta sarisi
1maya

YAPILISI:
Yag eritilir soguk süte karistirilir, seker mahlep tuz, maya, yumurtalar hepsi karistirilir un ilave edilerek yogrulur (geceden yogrulup sabaha kadar kabarirsa iyi olur) kabarmasi zaman alacaktir Kabardiktan sonra iki yada üc parcaya ayirin Bu parcalarida üce ayirinve örün tepsiye yerlestirin Yumurta sarisini sürüp cörekotu badem yapraklari ile süsleyin, biraz daha mayalandirin, 220 derecede güzelce pisirin Sogunca servis yapin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.