![]() |
İsveç Mutfağı - İsveç Yemekleri - İsveç Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsveç Mutfağı - İsveç Yemekleri - İsveç Yemek Kültürüİsveç Mutfak Kültürü İsveç te Ne Yenir Ne içilir İsveç'e Özgü Yemekler İsveç mutfağı, diğer İskandinav mutfaklarına benzerlik gösterir Balık (özellikle ringa), et ve patates İsveç mutfağında önemli bir yere sahiptir Baharatlar çoğu ülkenin mutfağına göre daha seyrektir Geleneksel olarak et suyu ve haşlanmış patates ile servis edilen İsveç köfteleri en ünlü yemeklerindendir Akvavit, popüler bir distile içecektir ve kültürel bir önem taşır Yöresel çıtır ekmek Knäckebröd, günümüzde birkaç alternatife de sahiptir Bunun yanı sıra İsveççe'de Lingon olarak adlandırılan dağ kızılcığı reçeli de kahvaltı kültüründe önemli bir yere sahiptir Yöresel yemeklerden örnekler sunacak olursak Surströmming (Kuzey İsveç'e ait bir tür balık yemeği) ve Güney İsveç'te de yılanbalığı örnek olarak verilebilir Her nasılsa İsveç mutfağı yabancı mutfakların etkisi altında kalmıştır Günümüzde çoğu restorantta farklı kültürlere ait yemek seçeneği vardır ![]() İsveçliler günde 3 öğün yerler ![]() ![]() ![]() İsveçliler kahvaltıda ekmek, tereyağı, ciğer ezmesi, peynir ve marine edilmiş hareng balığı yerler ![]() Öğle yemeği evde de dışarıda da yense daima sıcak yemektir ![]() ![]() ![]() Akşam yemeği genellikle, ekmek, peynir, salamura hareng ve salam çeşitlerinden ya da köfte veya herhangi bir et ve patatesten oluşan tek yemektir ![]() İsveç Mutfağı'nm önemli bir yemeği olan "dolma" Türk Mutfağı'nın bu mutfağa etkisidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|