![]() |
İtalyan Usulü Rulo |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Usulü Ruloİtalyan Usulü Rulo Malzemeler: * 750 gram kıyma * 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı salça * Tuz Karabiber * Pul biber 500 gr haşlanmış patates 150 ml süt 2 çorba kaşığı margarin * 3 adet domates * 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı * Zeytinyağı 3-4 dilim bayat ekmek * 75 gr çekirdeksiz yeşil zeytin 1 soğan * 1 çorba kaşığı tereyağı 50 gr doğranmış taze baharat Hazırlanması: * Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ![]() ![]() * Ekmeği ufalayıp ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() * Ekmeğin suyunu süzdükten sonra et, yumurta, salça, zeytin ve soğanlı baharat karışımıyla birlikte iyice karıştırın ![]() * Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın ![]() ![]() * Ruloyu fırının orta bölmesinde 200 derecede 60 dakika kadar pişirin ![]() * Haşlanmış patatesi ezip ılık süt ve margarinle karıştırın ![]() ![]() ![]() * Bir tavada yağı kızdırın ve domatesleri kızartın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|