İrlanda Usulü Güveç Tarifi Yapılışı Resimli |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İrlanda Usulü Güveç Tarifi Yapılışı ResimliResimli İrlanda Usulü Güveç Tarifi İrlanda Usulü Güveç nasıl yapılır İrlanda Usulü Güveç yemek tarifi Malzemeler 2 kg domates 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kg bezelye 1 diş sarmısak 1 kg barbunya 1 soğan 1 su bardağı domates püresi 3 havuç 1 çay kaşığı güllaç yaprağı 3 kereviz 1 çay kaşığı biberiye 1 patates 1 adet defne yaprağı tuz, karabiber 1 çay kaşığı kekik bahariye Hazırlanışı Geniş ve derin bir tavada az yağ kızdırıp iri parçalar halinde dilimlediğiniz soğan, havuç ve kerevizi 3-5 dakika kavurun Soğanlar pembeleşince ateşten alın Tencereye barbunya, fasulye, küp şeklinde doğradığınız domates, domates püresi, iri dilimlediğiniz büyük bir patates, ezilmiş ve kavrulmuş sarmısak ve baharatları (karabiber hariç) ekleyip karıştırın Karışımın üzerini kaplayacak kadar su koyun Tuz ve karabiberi serpin Yemek kaynadıktan sonra ateşi kısıp sebzeler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin Daha sonra taze ya da dondurulmuş bezelyeyi ekleyip birkaç dakika daha pişirmeye devam edin Sebzelerin konservesini de kullanılabilirsiniz Sıcak olarak servis edebilirsiniz |
|