![]() |
Meksika Mutfağı - Meksika Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meksika Mutfağı - Meksika Yemek KültürüMeksika Mutfağı Küçücük, kuru, insanı yerinden zıplatacak kadar acı biberler, acı soslarla pişirilmiş barbunya fasulyesi, mısır ve mısır unundan yapılmış hamur işleri tortilla ve taco, ve de et yemeği olarak fajita ilk akla gelenler ![]() ![]() ![]() Bol acılı sosları ve baharatlarıyla Türk damak zevkine en yakın mutfaklardan biridir Meksika mutfağı ![]() Meksika mutfağının simgesi tortilla Tortillanın geçmişi tam 12000 yıl önceye dayanır ![]() ![]() İsmini İspanyolca “yuvarlak pasta” anlamına gelen “torta” kelimesinden alan tortilla; mısır veya buğday unundan yapılan küçük boyda, ince, yuvarlak bir yufkadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tortilla ayrıca katlanıp içi değişik malzemelerle doldurularak da yenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Quesadilla; içinde neredeyse her şeyin bulunduğu, yumuşak tortilladan yapılan bir çeşit dürümdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meksika’da genç kızlar yıllarını mükemmel tortillayı yapmanın sırlarını öğrenmekle geçirirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tortilla’dan yapılan yemeklerin en yaygını olan taco, tortillanın ikiye katlanıp içinin marul, rende peynir, yeşil biber ve domates gibi malzemelerle doldurulmasıyla oluşur ![]() ![]() Kaynak: |
![]() |
![]() |
|