![]() |
İngiliz Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İngiliz MutfağıDana Pirzolası Malzemeler: * 4 dana pirzolası * 190 gr ![]() * 1 tatlı kaşığı hardal * ½ su bardağı baharatlı un (1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber ile karıştırılmış) * 1 yumurta (hafif çırpılmış) * 1 su bardağı galeta unu * 90 gr ![]() * 4 çorba kaşığı domates salçası * 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu Yapılışı: Pirzolaların her iki yüzlerini de hardallayınız ![]() Baharatlı unu, çırpılmış yumurtayı ve galeta ununu ayrı tabaklara koyunuz ![]() Pirzolaları önce una, sonra yumurtaya, sonra da galeta ununa bulayıp silkeledikten sonra bir tabağa koyarak, buzdolabında 20 dakika bekletiniz ![]() Bu arada fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtınız ![]() ![]() Pirzolaların hepsini tek kat olarak alacak genişlikte bir tavada, tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() Yağ kızınca pirzolaları koyup 3-5 dakika, her iki yüzleri hafif kahverengileşene kadar kızartınız ![]() Tavayı ateşten alıp bir delikli kepçeyle pirzolaların hepsini tek kat halinde alabilecek, ateşe dayanıklı bir cam kaba aktarınız ![]() Tabağı fırına sürüp, pirzolaları 15-20 dakika, keskin bir bıçak batırıldığında yumuşak olana kadar pişiriniz ![]() Bu arada, domates salçasını, limon kabuğunu ve kremayı, daha önce pirzolaları kızarttığınız tavay koyunuz ![]() Tavayı orta ateşe oturtup sürekli karıştırarak, kaynama noktasına getiriniz ![]() Altını iyice kısıp sosu 5 dakika pişiriniz ![]() Pirzolaların bulunduğu cam tabağı fırından alınız ![]() Tavayı da ateşten indirip, sosu ısıstılmış bir sos kasesine boşaltınız ![]() Eti sos ile, sıcak sıcak servis ediniz ![]() Yanında garni olarak taze fasulye, bezelye ve haşlanmış patates de servis edebilirsiniz ![]() deneyin beğeneceksiniz ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İngiliz Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İngiliz MutfağıROAST BEEF Malzemeler: * 1 adet bütün bonfile (Yaklaşık 1200-1500 Kg ![]() * Biberiye 1 avuç * 1 çorba kaşığı Sıvı Yağ * 1 çay kaşığı hardal * 1 tatlı kaşığı Worschster Sos * Karabiber, Tuz Yapılışı: Bonfilenin her iki baştan münasip miktar kesiniz ![]() Ortadan çıkan muntazam parça Rozbif yapacağımız kısımdır ![]() Baştan ve sondan çıkarılan parcalar muntazam kesilerek ve dövülerek ızgara Bonfile olur ![]() Orta parça : Bir kaşık sıvı yağda ve yapışmaz tavada harlı ateşte her tarafı yanmaya yakın kızartılır ![]() Bu şekilde etin suyu içinde kalacak şekilde şoke edilmiş olur ![]() Dinlendirilerek ılık hale gelmiş Roast Beef üzerine hardal ve Worchster suyu sürüldükten sonra bolca biberiye otuna bulanır ![]() tuz, bolca karabiber konur ve aluminyum kağıdına sarılarak her tarafı kapatılır ![]() 250 dereceye ısıtılmış fırında 10 - 12 dakika bırakılır ![]() Bu şekilde Roast Beef hazırlanmış olur ![]() Aluminyum kağıttan çıkarılır bir gün soğutucuda bırakılınca et daha bir toparlanmış olur ve kolay kesilir ![]() Özelliği mümkün olduğunca ince dilimler halinde kesilerek mayonezle servis edilmesidir ![]() bekletme süresini düşünmezseniz yapımı kolaydır ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İngiliz Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İngiliz MutfağıHash Brown Malzemeler: * 4 adet patates * 2 adet havuç * 1 büyük lahananın 4/1 * 1 su bardağı haşlanmış bezelye * 2 adet uçları kesilmiş ve çok az yağda kızartılmış sosis (miktarını arzusuya göre yükseltmek mümkün) ![]() Yapılışı: Çok vakit almayan ve bir o kadarda eğlenceli bir yemek ![]() Patatesler, havucun bir tanesi ve lahana iyice haşlanır ![]() Sonra bunlar iyice ezilir ve isteğe göre şekil verilir ![]() Sonra una bulanıp 1 kaşık yağda kızartılır ![]() Diğer havuçta haşlandıktan sonra çubuk çubuk kesilir ![]() Pişirme işlemi bittikten sonra tabağımız "Hash Brown'lar" (yani patates, lahana, havuç karışımı toplar), çubuk havuçlar, bezelye taneleri ve çiçek gibi açmış sosislerle dekore edilir ![]() çocukların çek seveceği bir yemek afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|