Emense (İsviçre) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Emense (İsviçre)Emense (İSVİÇRE) 600 gr Bonfile 1 orta boy Soğan 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 300 gr Mantar 1 Ç K Un4 Ç K Sıvı yağ1/8 litre Beyaz Şarap 0,2 Lt Krema "Bir kutu MİS Krema" Tuz karabiber Bonfileyi küçük parmak inceliğinde parçalara bölünüz Sıvı yağı kızdırıp bonfilelerin her tarafı pembelesinceye kadar kavurunuz Kavrulmuş eti tavadan ayrı bir yere alınız bu sefer aynı yağ içinde ince çintilmiş soğanı, yaprak halinde doğranmış mantarları kavurunuz Şarabı ilave ettikten sonra kısık ateşte kremayı tuz ve karabiberini de koyunuz Hafifçe kaynamaya başlayınca tereyağını ilave ettikten sonra elekten geçirerek unuda katınız koyu kıvamda bir sos elde edilmiş olur Buna kenara ayırdığımız etleri katarak bir taşım pişiriniz ve sıcak servis ediniz![]() Emense tekrar ısıtılınca yağ,krema un birbirinden ayrılacağı için hoş bir görüntü olmayacaktır Bir defa pişirilir ve yenir![]() Afiyet Olsun !…
|
|
|
|