İngiliz Usulü Kaplama Hamuru Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İngiliz Usulü Kaplama Hamuru Tarifi Yapılışıİngiliz Usulü Kaplama Hamuru Tarifi 360 gr (3 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 su bardağından biraz fazla su 125 gr (8 çorba kaşığı) margarin 1 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış) Un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz Küçük bir tencerede su ve margarini, harlı ateşte sürekli karıştırarak, yağ eriyene kadar kaynatınız Tencereyi ateşten alınız Kasedeki un-tuz karışımının ortasını çukurlaştırıp içine, çırpılmış yumurtanın sarısı ile su-yağ karışımını dökerek, tahta kaşıkla unu yavaş yavaş karıştırınız (Bütün unu yedirip pürtüksüz bir hamur elde edene kadar karıştırmağa devam ediniz ) Hamuru, hamur tahtasma koyup parlayana kadar iyice yoğurunuz İstediğiniz büyüklükte açıp hemen kullanınız Not: Bu hamur özellikle dana, jambon ve av etleriyle yapılacak böreklerde kullanılır Yağın kalıplaşmasını önlemek için, elden geldiğince çabuk yapılması gerekir![]() alıntı |
|
|
|