![]() |
Çin Yemekleri - Minyatür Çin Börek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çin Yemekleri - Minyatür Çin Börek TarifiMinyatür Çin Börekleri - Minyatür Çin Börek Tarifi -Minyatür Çin Börekleri Yapılışı Çin Yemekleri Malzemeler 1 1/2 tatlı kaşığı mısır nişastası 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam beyazbiber bir tutam karabiber 125 g tavuk göğsü (ince şeritler halinde kesilmiş) 50 g mantar 1 yumurta 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) bir tutam zencefil 100 g soya fasulyesi filizi 1 küçük tatlı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince şeritler halinde kıyılmış) 60 g havuç (kazınıp ince şeritler halinde kıyılmış) 4 hazır yufka 1 sarı dolmalık biber (sosu koymak için; isteğe bağlı) Meyvali sos: 1/4 litre (yaklaşık 1 su bardağı) ananas suyu bir tutam zencefil 1/2 limonun çok ince rendelenmiş kabuğu ve süzülmüş suyu 1 tatlı kaşığı soya sosu (ya da soyu) 1/4 tatlı kaşığı salça 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 1/2 tatlı kaşığı suda eritilmiş) 2 taze soğan (ince kıyılmış) Yapılışı Mısır nişastası tuzun yarısı ve beyazbiberi pek derin olmayan bir tabakta karıştırın ![]() ![]() ![]() Yumurtayı küçük bir kâsede çırpın ![]() ![]() ![]() Bir tavayı harlı ateşe oturtup ısıtın iyice ısınınca 1/2 tatlı kaşığı çiçekyağı koyup tavuk parçalarını ekleyerek 20 - 30 saniye pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp bir kenarda soğumaya bıraktıktan sonra içindeki harca omlet şeritleri ve ince tavuk şeritlerini (bir delikli kepçeyle alarak) koyup karıştırın ![]() Önce fırınınızı 220 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Bir hazır yufka parçasına hafifçe zeytinyağı sürüp kısa kenarından başlayarak bir yüzüne harç kümelerinden birini kenarlardan 1 cm kalacak biçimde koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Börekler pişerken sosu hazırlamak için ananas suyunun yarısını bir tencereye koyup harlı ateşte ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Sarı dolmalık biberin (istenirse) saplı bölümünden kapak kesip çekirdeklerini ve zarını çıkarın içini sosla doldurup tepsiyi fırından alarak börekleri yanında sosuyla servis yapın ![]() Not: Pişirme sırasında sebzelerin bütün suyunu emecek olan omlet şeritleri böreklerin çıtır çıtır kalmalarını sağlayacaktır istenirse omlet şeritleri yerine 30 g ufalanmış ve hafifçe kızartılmış ekmek kabuğu da kullanılabilir ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|