![]() |
İtalyan Mutfağı/ Anasonlu Limonlu Hindi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Mutfağı/ Anasonlu Limonlu HindiAnasonlu Limonlu Hindi 500 g hindi eti (kçük doğranmış) 1/2 limonun suyu ve kabuğunun rendesi 350 g domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış) 1 1/2 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış) 1 demet maydanoz (kalın sap bölümleri alınarak, doğranmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) Küçük doğranmış hindi etini büyük bir kâseye koyup, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın ve bir kenarda 45 dakika bekletin ![]() ![]() Küçük bir tencereye tereyağını koyup, tahta kaşıkla karıştırarak krema kıvamına getirin ![]() 30 cm çapında ateşe dayanıklı bir tabağın içine maydanozları döşeyip, üstüne bir kaşıkla hindi etlerini tek kat halinde yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Anasonlu tereyağını ateşe dayanıklı bir kaba koyup, kabı % 100 ısıtılmış fırına vererek, cızırdayana kadar (20 - 30 saniye) bekletin ![]() ![]() Hindi etlerinin üstünü açıp, tuzun yarısını serpiştirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|