Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hollanda, mutfağı

Hollanda Mutfağı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollanda Mutfağı



Hollanda mutfağı - Super mutfak=)

HOLLANDA PATATES YAHNISI

MALZEMELER

1 kg patates
1 kg lahana
2 adet sucuk
2 adet elma



HAZIRLANIŞI

Elmaları küçük küçük küp küp doğrayınPatateslerin kabuklarını soyun ve parçalara bölün, lahanayı ince doğrayın Her ikisini de ya ayrı tencerelere yada bir tencerede tuzunu kararlayıp 15 dakika 3’er bardak suda haşlayın Sonra her ikisininde suyunu süzün, ve suyunu atmadan muhafaza edin Patates ve lahana kaynarken sucukları kare şeklinde doğrayın ve normal kızartığınız gibi yağı iyice akıncaya kadar kuru bir şekilde kızartın En son patatesi püreleyin, içine önce sucukları ve sucuğun yağını katıp iyice kariştırın Ancak sucuğun yağından biraz ayırın Eğer patates püresi katı olduysa lahanayı da püreye karıştırdıktan sonra içine süzülen ve muhafaza etmiş olduğunuz suyu karışım içine istediğiniz kadar katın ama dikkat edin çorbaya benzemesin Servis yapmadan önce üzerine doğranmış elmaları bölerek artan sucuğun yağını hafifce kızartıp bu karışım üzerini süsleyerek ikram edin

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Hollanda Mutfağı

Eski 08-13-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollanda Mutfağı



Hollanda Usulü Yumurta

Malzemeler:


2 adet yumurta, 40 gr kruton, 20 gr tereyağı, 500 gr balık, 50 gr Hollanda sosu, 5 gr maydanoz

Hazırlanışı:

Krutonun üzerine haşlanmış yumurtayı yerleştirin, üzerine Hollanda sosu ve maydanoz ekleyin Garnitür olarak balık püresi kullanın Sosun yapılışı: sirke, karabiber ve doğranmış soğanı sirke tamamen buharlaşıncaya kadar haşlayın Tencereye süt veya krema ekleyin Yumurta sarısını da ilave edip devamlı karıştırın Koyulaşınca ateşten alın Sürekli karıştırarak sıvı veya eritilmiş tereyağını ilave edin İsteğe göre limon suyu ve tuz ilave edin Soğutunca sosunuz hazır olur
afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Hollanda Mutfağı

Eski 08-13-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollanda Mutfağı



Kereviz Çorbası


Malzemeler:


100 gr kereviz,
1 baş soğan,
2 -2,5 bardak et suyu,
1 adet yumurta sarısı,
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı,
yarım su bardağı rendelenmiş peynir,
2 çorba kaşığı un,
yarım limon suyu, tuz

Hazırlanışı:

Kereviz kökünü patates gibi soyunkabukları oldukça serttir ince kıyın, soğanı doğrayın Hepsini birlikte yağda kavurun, un ilave edip karıştırın
Et suyunu ilave edin10 -5 dakika ateşte pişirin Sonra ateşten alın Krema ve çiğ yumurtayı et suyu ile karıştırıp çorbaya ekleyin Peynir, tuz ve limon suyu ekleyin

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Hollanda Mutfağı

Eski 08-13-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollanda Mutfağı



Elmalı Patates


Malzemeler:


1,5 kg temizlenmiş patates,
15 kg elma,
40 gr tereyağı veya sıvı yağ,
tuz, karabiber,
1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı:


Her patatesi dörde ayırın Elmaları temizleyin ve çekirdeklerini çıkarın, büyük dilimlere ayırın Kesilmiş patatesleri kaynayan suya yarısı dışarıda kalacak şekilde ekleyin Elmaları ve yağı da ilave edin Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin 30 dakika sonra ateşten alın Tencerede su kalmışsa onu boşaltın Elma ve patatesleri karıştırın Tuz, şeker ve biber ilave edin Taze veya kızartılmış salamla servis yapabilirsiniz

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Hollanda Mutfağı

Eski 08-13-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollanda Mutfağı



HOLLANDA BİSKÜVİSİ

1,5 su bardağı un
175 gram tereyağı
1 adet yumurta akı
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı
Unu eleyin ve ortasını çukur şeklinde açın Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ilave edin iyice karıştırın Hamur elde edene kadar yoğurun

Hamuru üç eşit parçaya bölün Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde yuvarlayın Toz şekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın Hamur rulolarını da şekerle yuvarlayın Keskin bir bıçakla verevine 2 cm genişliğinde kesin

Hafif yağlanmış tepsiye dizin Orta hararetli bir fırında 15 dakika kadar pişirin
Servis yapın

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Hollanda Mutfağı

Eski 08-13-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollanda Mutfağı



Hollanda Çorbası

Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
200 gr şehriye,
75 gr kuyrukyağı,
7 bardak et suyu,
4 iri patates,
100 gr kuru fasulye,
1 küçük lahana,
1 baş soğan,
2 havuç,
2 domates,
1 sap kereviz,
2 diş sarmısak,
2-3 sap fesleğen,
yarım demet maydanoz,
75 gr rendelenmiş gravyer peyniri,
3 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapılışı:
Patateslerin kabuğu soyulduktan sonra ufak parçalar halinde doğranır, soğuk suya atılır Kabuğu kazınmış havuçlar tavla zarı büyüklüğünde doğranır Lahana yaprakları teker teker ayrılıp yıkanır ve ince ince kıyılır Kuyrukyağı iyice kıyıldıktan sonra bir güvece boşaltılır Buna ince ince doğranmış sarmısak, fesleğen ve maydanoz katılır; güveç kuvvetli bir ateşe konur Tahta kaşıkla karıştırılarak kuyrukyağı eritilir Diğer taraftan bir tencereye zeytinyağı ile rendelenmiş soğan konur Kuvvetli ateşte soğan tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur Soğanlar kavrulunca kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalar halinde doğranmış domates içine katılır Bir gece önceden soğuk suda ıslatılmış kurufasulye suyu süzüldükten sonra ilave edilir ve tencerenin kapağı örtülüp beş dakika pişmeye bırakılır Bu süre sonunda suyu süzülmüş patates, havuç, ince ince kıyılmış kereviz ve lahana katılır 7 bardak kadar et suyu da ilave edildikten sonra tencerenin ağzı kapatılıp kaynamaya bırakılır Kaynamaya başlayınca bunlar olduğu gibi güveçteki kuyrukyağlı karışımın içine konur ve çok hafif ateşte pişmeye bırakılır Güveç ateşten indirilmeden 15 dakika önce şehriye katılır; tuzu, biberi serpilir Çorba ateşten indirildikten sonra içine rendelenmiş peynir konur ve güveç sofraya götürülüp sıcak sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Hollanda Mutfağı

Eski 08-13-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hollanda Mutfağı



peynir çorbası (Hollanda)

içindekiler:
30 gr tereyağı
ince doğranmış 1 adet soğan
30 gr un
1 tablet tavuk suyu
60 gr Hollanda peyniri rendesi
tuz
karabiber
maydanoz

yapılışı:

tereyağını eritip soğanları yağda beş dakika kavurun içine unu katıp hafif ateşte 1 dk pişirin tencereyi ateşten alıp et suyunu ilave edin hepsini 10 dk kaynatın tuz, karabiberi ekleyin servis yapacağınız sıra peynir rendesini üzerine serpin isterseniz maydanozları serpebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.