![]() |
Hollanda Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hollanda MutfağıHollanda mutfağı - Super mutfak=) HOLLANDA PATATES YAHNISI MALZEMELER 1 kg patates 1 kg lahana 2 adet sucuk 2 adet elma HAZIRLANIŞI Elmaları küçük küçük küp küp doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hollanda Mutfağı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hollanda MutfağıHollanda Usulü Yumurta Malzemeler: 2 adet yumurta, 40 gr kruton, 20 gr tereyağı, 500 gr balık, 50 gr Hollanda sosu, 5 gr maydanoz Hazırlanışı: Krutonun üzerine haşlanmış yumurtayı yerleştirin, üzerine Hollanda sosu ve maydanoz ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hollanda Mutfağı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hollanda MutfağıKereviz Çorbası Malzemeler: 100 gr kereviz, 1 baş soğan, 2 -2,5 bardak et suyu, 1 adet yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı, yarım su bardağı rendelenmiş peynir, 2 çorba kaşığı un, yarım limon suyu, tuz Hazırlanışı: Kereviz kökünü patates gibi soyun ![]() ![]() ![]() ![]() Et suyunu ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hollanda Mutfağı |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hollanda MutfağıElmalı Patates Malzemeler: 1,5 kg temizlenmiş patates, 1 ![]() 40 gr tereyağı veya sıvı yağ, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı şeker Hazırlanışı: Her patatesi dörde ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hollanda Mutfağı |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hollanda MutfağıHOLLANDA BİSKÜVİSİ 1,5 su bardağı un 175 gram tereyağı 1 adet yumurta akı 1 paket vanilya 1/2 paket kabartma tozu 1 su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı toz şeker Yapılışı Unu eleyin ve ortasını çukur şeklinde açın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru üç eşit parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hafif yağlanmış tepsiye dizin ![]() ![]() Servis yapın ![]() afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hollanda Mutfağı |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hollanda MutfağıHollanda Çorbası Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 200 gr şehriye, 75 gr kuyrukyağı, 7 bardak et suyu, 4 iri patates, 100 gr kuru fasulye, 1 küçük lahana, 1 baş soğan, 2 havuç, 2 domates, 1 sap kereviz, 2 diş sarmısak, 2-3 sap fesleğen, yarım demet maydanoz, 75 gr rendelenmiş gravyer peyniri, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapılışı: Patateslerin kabuğu soyulduktan sonra ufak parçalar halinde doğranır, soğuk suya atılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hollanda Mutfağı |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hollanda Mutfağıpeynir çorbası (Hollanda) içindekiler: 30 gr tereyağı ince doğranmış 1 adet soğan 30 gr un 1 tablet tavuk suyu 60 gr Hollanda peyniri rendesi tuz karabiber maydanoz yapılışı: tereyağını eritip soğanları yağda beş dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|