Türkmen Pilavı Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türkmen Pilavı Tarifi YapılışıTürkmen Pilavı Tarifi-Türkmen Pilavı Yapılışı-Türkmen Pilavı Malzemeleri Ortaasya'nın ünlü pilavıyla mutfağınıza yeni bir lezzet katabilirsiniz ![]() MALZEMELER 2 bardak pirinç 1/2 kg kuzu kuşbaşı 1 kase fındık 2 adet patlıcan 3 adet domates 2 adet soğan 1 su bardağı sıvı yağ 2 bardak et suyu Karabiber, tuz YAPILIŞI Etimiz kısık ateşte kendi suyu ile pişirilir ve kavrulur Pirincimiz 20 dakika kadar tuzlu suda bekletilir ve süzülür Az sıvı yağda kavrulur ve et suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir Pilavımız demlenirken patlıcan, domates ve soğanlar dilimlenerek kızartılır Derince bir kabın içine sırayla etler fındıklarla beraber dip kısma ve diğer malzemeler sıralanarak yerleştirilir Geniş bir tabağa ters çevrilerek servis edilir
|
|
|
|