Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pakistan, pakistanın, tarifleri, yemek, yemekleri

Pakistanın Yemekleri, Pakistan Yemek Tarifleri

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pakistanın Yemekleri, Pakistan Yemek Tarifleri



Pakistan'ın Yemek Tarifi




Pakistan'ın Yemek Kültürü Hakkında Bilgi

Pakistan Usulü Piliç Eti Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı haşlanmış Pirinç

1 diş sarımsak ince doğranmış

1 çay kaşığı rezene tohumu

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı toz kırmızıbiber

1/2 çay kaşığı çekilmiş zerdeçal

1/2 çay kaşığı kırmızıbiber (paprika)

1/4 çay kaşığı kimyon

1/4 çay kaşığı toz karabiber

1 yemek kaşığı bitkisel yağ

4 parça piliç eti (but veya ön kol)

1 su bardağı doğranmış soğan

1 çay bardağı su

2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz

Süslemek için maydanoz yaprakları

Yemeğin Tarifi

Sarımsak, rezene, tuz, kırmızı biber, zerdeçal, paprika, kimyon ve karabiberi küçük bir kaseye koyun ve bekletin
Yağı geniş bir tavada kızdırın
Piliç etini ilave edip ara sıra çevirerek hafif kızartın
Tavadan çıkartın ve bekletin
Aynı tava içinde orta ateşte soğanları hafif kavurun
Sarımsak karışımını karıştırın ve 1-3 dakika pişirin
Piliç etini tekrar tavaya koyun ve su ilave edin Kaynama noktasına getirin
Ocağın altını kısın, üzerini örtüp yaklaşık 30-35 dakika pişirin
Etin iyice (bilgi yelpazesinet) piştiğini anlamak için bir çatal batırarak kontrol edin
Haşlanmış sıcak pirinç üzerine koyarak servis yapın
Üzerine doğranmış maydanoz serpin

Maydanoz yaprakları ile süsleyin



Pakistan'da günde üç öğün yemek yenir Şehirde, sabah kahvaltısında genellikle "Continental Breakfast" dediğimiz, ekmek, tereyağı, reçel ve bazen de yumurtadan oluşan kahvaltı yapılır Öğleden sonra ve akşam ise geleneksel Pakistan yemekleri yenir

Pakistan Mutfağı'nda et, sebze ve bakliyat az çok eşit şekilde tüketilir Ekmek ve pirinç de mutfağın vazgeçilmez öğelerindendir Pirinç, haşlanmış olarak yendiği gibi kırmızı ve beyaz etlerle ve sebze ile birlikte de pişirilir


Pakistan tatlıları genellikle süt ve süt ürünlerinden yapılır Pakistanlılar "Kir" dedikleri bir nevi sütlacın ve helva, lokma gibi tatlıların üzerine gümüş yaprakları hatta çok zengin aileler altın yapraklan koyarak ikram ederler Gümüşün ve altının sağlığa çok iyi geldiğini, hatta pek çok ilaca katkı maddesi olarak da kullanıldığını söylerler

Pakistan yemeklerinde kavurma, kızartma, haşlama gibi, hemen hemen tüm pişirme teknikleri uygulanır Hatta bazı yemekler bu tekniklerin hepsi birden uygulanarak pişirilir Pakistan'da taze ve kuru meyveden yapılan pek çok içki tüketilir Pakistan Mutfağı, Afgan, Türk ve Orta Asya Mutfaklarından etkilenmiştir


Pakistan Usulü Bamya

Gerekli malzemeler:

250 gr bamya
1 küçük boy soğan
1 adet yeşil biber
1 küçük boy patates
1 küçük boy domates
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı zerdeçal
2 yemek kaşığı yağ
Yarım fincan su
Tuz

2 kaşık yağda bütün sebzeleri kızartın Rengi değişince yarım fincan su ve baharatları ekleyip kısık ateşte yemeği bir süre demlendirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.