![]() |
İtalyan Mutfaği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Mutfağiİtalyanlar yaratıcılıklarıyla, ülkenin güneşli ve canlı iklimini yemeklerine yansıtmışlardır ![]() ![]() İtalyan evlerinde hergün makarna pişirilir ![]() ![]() ![]() Bu değişik makarnalar çok çeşitli soslarla zenginleştirilerek servis yapılır ![]() Peynirler ve sosislerde İtalya'da bölgeden bölgeye farklılık gösterir ![]() Mozerella, permesan, ricotta başka ülkelerde de çok iyi bilinen peynir çeşitleridir ![]() Salami ve mordotella diğer ülkelere ihraç edilen İtalyan sosis ve salam türlerinden ikisidir ![]() İtalyanlar sulu ve koyu olmak üzere iki türde son derece lezzetli çorbalar yaparlar ![]() ![]() Tatlılar İtalya'nın her bölgesinde iştah açıcı ve lezzetli olmakla birlikte oldukçada hafiftir ![]() |
![]() |
![]() |
|