Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
italyan, mutfaği

İtalyan Mutfaği

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Mutfaği



İtalyanlar yaratıcılıklarıyla, ülkenin güneşli ve canlı iklimini yemeklerine yansıtmışlardır İtalyan mutfağının tek hakimi " pasta " denilen makarnadır

İtalyan evlerinde hergün makarna pişirilir Gerçek makarna taze ekmek gibi günlük pişer Kuzey bölgelerinde şehriye ve sıpagetti kullanılır ama güneyde akla gelebilecek her türde makarna göze çarpar

Bu değişik makarnalar çok çeşitli soslarla zenginleştirilerek servis yapılır


Peynirler ve sosislerde İtalya'da bölgeden bölgeye farklılık gösterir

Mozerella, permesan, ricotta başka ülkelerde de çok iyi bilinen peynir çeşitleridir

Salami ve mordotella diğer ülkelere ihraç edilen İtalyan sosis ve salam türlerinden ikisidir


İtalyanlar sulu ve koyu olmak üzere iki türde son derece lezzetli çorbalar yaparlar Çorbalar daima kızarmış ekmek parçalarıyla servis edilir


Tatlılar İtalya'nın her bölgesinde iştah açıcı ve lezzetli olmakla birlikte oldukçada hafiftir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.