![]() |
İtalyan Yemekleri - Pizza Alla Marinara Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İtalyan Yemekleri - Pizza Alla Marinara Tarifiİtalyan Yemekleri - Pizza Alla Marinara Tarifi ![]() Açıklama & Notlar * 1 cup = 1 su bardağı * Üst Malzemesi : 1 pizza tabanı içindir ![]() * Hamurlar buzdolabında bozulmadan 3 gün kadar bekleyebiliyor ![]() İçindekiler Üst Malzemesi İçin : * 3 adet orta boy domates incecik halka halka doğranmış * 4 adet ançüez * 1 diş sarımsak (opsiyonel) * Arzu ettiğiniz kadar taze kekik * Kapari kebere turşusu (opsiyonel) * Zeytinyağı Pizza Hamuru İçin : * 4 + 1/2 cups (600 gr) işlem görmemiş ekmek unu ya da işlem görmemiş normal un (Ben Piyale'nin %100 doğal ununu kullandım ![]() * 1 + 3/4 çay kaşığı tuz * 1 çay kaşığı instant maya (Dr ![]() * 1/4 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ * 1 + 3/4 cups (400 gr) buz gibi soğuk su Hazırlanışı Üst Malzemesi : * Domatasleri incecik doğrayın ![]() ![]() * Pizza tabanına domatesleri birbirinin üzerine binecek şekilde yerleştirin ançüezleri koyun 2 çay kaşığı kapari turşusunu üzerine serpiştirin ![]() Pizza Hamuru : * Unu tuzu ve mayayı eleyip büyük bir porselen ya da cam kaba koyun ![]() ![]() * Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun ![]() * Bezeleri biraz daha yoğurun ![]() ![]() ![]() * Kullanacağınız zaman hamurları çıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Fırını en yüksek dereceye getirin (250 derece) ![]() ![]() ![]() * Pizzanın üst malzemelerini pizza tabanına yerleştirin ![]() * Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|