Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, giresun, hamsi

Hamsi Böreği (Giresun)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Böreği (Giresun)



Malzemeler:

1 kg hamsi,

2 adet orta boy soğan,

2 su bardağı pirinç,

1 çay bardağı sıvı yağ,

1 demet maydanoz,

bir tutam kuru nane,

bir tutam karabiber,

bir tatlı kaşığı tuz,

bir tatlı kaşığı salça,

yeteri kadar su,

biraz mısır unu


Yapılışı: Yağ, soğan, salça, kavrulur Pirinç eklenip pilav yapılır İyice dinlendiktin sonra tuz, karabiber, nane katılıp ocaktan alınır Hamsiler iyice yıkanır mısır ununa bulandıktan sonra kılçıkları çıkarılır Yaklaşık 26 santimetre çapındaki düz kapaklı çevirme tavasına bir çorba kaşığı sıvı yağ koyduktan sonra hamsiler sırtları dışa gelecek ve boşluk kalmayacak şekilde tavanın iç ve yan yüzlerine dizilir İç pilav tavaya yayılır Hamsilerin dışarı taşmış uçları üste kapatılır Ocakta hamsilerin alt yüzeyi piştikten sonra tavanın kapağına ters yüzü çevrilir ve tavaya sıvı yağ ekleyerek diğer yüzleri de pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.