Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baliği, mersin, salatasi

Mersin Baliği Salatasi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mersin Baliği Salatasi



Kullanılacak malzeme:

250 gramlık 1 mersin balığı dilimi,

1 marul göbeği, salamurada tutulmuş 5 yeşil zeytinle 5 kalamata zeytini,

5 kırmızı turp,

5 ançüez filetosu,

2 yumurta,

2 kornişon,

2 pancar turşusu,

yeteri kadar zeytinyağıyle limon suyu,

tuz ve kıyılmış maydanoz


Yapımı: Mersin balığı dilimini iyice yıkadıktan ve süzdükten sonra çok az suyla buğularcasına haşlamalı Sonra bu haşlanmış balık dilimini soğutup küçük parçalara doğramalı ve salata kayık tabağına düzenli bir biçimde yerleştirmeli Tabağın çevresine marul göbeği yapraklarını dizmeli Katı olarak haşlanmış ve kabuğu soyulmuş yumurtaları dilim dilim doğrayıp balık parçalarının üstüne yerleştirmeli Yeşil ve kalamata zeytinlerini de sağa, sola serpiştirdikten sonra ançüez filetolarını yumurta dilimlerinin yanına rulo biçiminde oturtmalı Küçük parçalara doğranmış pancar turşusuyle kornişonları da sağa, sola serpiştirdikten sonra bir başka kapta çırpılmış olan zeytinyağlı, limon sulu ve tuzlu sosu salatanın üstüne döküp servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.