Kış Kabağı Dolması (2 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kış Kabağı Dolması (2 Kişilik)Kış Kabağı Dolması (2 Kişilik) MALZEMELER 1 Kg Kabuğu Soyulmuş Balkabağı 3 Çorba Kaşığı Pirinç 1/2 Kg Kuzu Kıyması 1 Tutam İnce Kıyılmış Taze Nane 4 Çay Kaşığı Kırmızıbiber 1 Çorba Kaşığı Salça 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Tutam İnce Kıyılmış Maydanoz Tuz HAZIRLANIŞI Balkabağını dilim dilim kesin Çekirdeklerini temizleyin Ortadan ikiye ayırın Üzerindeki etli kısmın yarısını zarar vermeden kabaktan sıyırın Dilimin içini bir kaşık yardımıyle oyun![]() Pirinci yıkayın Yağlı kuzu kıyması, ince kıyılmış nane, rendelenmiş soğan ile tuzu, biber ve salçanın yarısını karıştırıp kabakların içine doldurun Üzerine kabaklardan ayırdığınız parçaları kapatın![]() Tereyağı, salça, tuz ve biberi bir tencereye alın 2 dakika karıştırarak koyu bir sos elde edin 1 su bardağı su ilave edin Bir taşım kaynatın Kabakları bir tencereye koyun Hazırladığınız sosu üzerine dökün Yumuşayana dek pişirin Tencereden aldıktan sonra maydanozla süsleyip servis yapın
|
|
|
|