İstavrit Buğulaması - İstavrit Buğulaması Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İstavrit Buğulaması - İstavrit Buğulaması Nasıl Yapılırİstavrit Buğulaması 6 çorba kaşığı zeytin yagını fırın tepsisine veya cam kaseye dökünüz ve yağın her tarafa yayılmasını saglayınız ![]() Ardından 4 adet orta boy kuru soğanı dilimleyiniz ve yarısını yağın üzerine yerleştiriniz Ardından 1 kilogram temizlenmiş yıkanmış iri istavritleri soğanın üzerine yerleştiriniz Kalan soganı da tekrardan balıkların üzerine yerleştiriniz![]() Ve 3 tatlı kaşığı tuzu balıkların üzerine serpiştiriniz Ardından 5 adet domatesi daire şeklinde kesiniz ve balıkların üzerine yerleştiriniz Ardından 3 adet ince dilimlenmiş limonu koyunuz, son olarak geride kalan 6 çorba kaşığı zeytin yağını da ilave ediniz İşlem tamamlandıktan sonra tepsi veya cam kaseyi Alüminyum folyo ile iyice sarınız![]() Daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriniz Afiyet olsunNot: arzuya göre soganın üzerine 3 demet ince kıyılmış maydanoz da ilave edebilirsiniz
|
|
|
|