Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, buğulaması, yapılır

Alabalık Buğulaması - Alabalık Buğulaması Nasıl Yapılır

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Buğulaması - Alabalık Buğulaması Nasıl Yapılır



Alabalık Buğulaması


4 adet Domatesleri halka halinde kesiniz ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile yağlanmış çelik tavaya diziniz 5 adet fileto şeklindeki Alabalıkları ise domateslerin üzerine yerleştiniz Geride kalan 2 adet domatesleri ise dörde bölüp balıkların aralarına yerleştiriniz

4 adet Çarliston biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) şeklinde kesiniz ve balıkların üstüne yerleştiriniz Ardından da İkiye bölünmüş 300 gram mantarları, bir çorba kaşığı kapari turşusunu ve 4 adet defne yapraklarını da ilave ediniz

2 adet Limon suyunu ve balıkların üst seviyesine gelecek kadar su ilave ediniz, ardından bir tutam tuz ve karabiber ilave ediniz ve kapağı kapatıp orta ateşte 30 dakika pişiriniz Afiyet şeker olsun

Not: İsteyenler 3 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler
Elinizin yanmaması için kumaş eldiven kullanınız
Tavayı devirmemek için sapını mutlaka ocak üzerinde iken duvara doğru çeviriniz
Tavanızın kapağı yoksa, alüminyum folye kullanabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.