![]() |
Alabalık Buğulaması - Alabalık Buğulaması Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık Buğulaması - Alabalık Buğulaması Nasıl YapılırAlabalık Buğulaması 4 adet Domatesleri halka halinde kesiniz ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile yağlanmış çelik tavaya diziniz ![]() ![]() ![]() 4 adet Çarliston biberlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) şeklinde kesiniz ve balıkların üstüne yerleştiriniz ![]() ![]() 2 adet Limon suyunu ve balıkların üst seviyesine gelecek kadar su ilave ediniz, ardından bir tutam tuz ve karabiber ilave ediniz ve kapağı kapatıp orta ateşte 30 dakika pişiriniz ![]() ![]() Not: İsteyenler 3 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak ta ilave edebilirler ![]() Elinizin yanmaması için kumaş eldiven kullanınız ![]() Tavayı devirmemek için sapını mutlaka ocak üzerinde iken duvara doğru çeviriniz ![]() Tavanızın kapağı yoksa, alüminyum folye kullanabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|