Beşamelli Kalamar Güveç |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beşamelli Kalamar Güveçbeşamelli kalamar güveç MALZEMELER 250 gr dondurulmuş kalamar 6 mantar 2 soğan 3 sivribiber 2 çorba kaşığı limon suyu 2-3 dal maydanoz 2 domates 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri Beşamel sos için: 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı un YAPILIŞ TARİFİ Mantarları temizleyip dilimleyin Kararmaması için üzerine limon suyu gezdirin Soğanları soyup kıyın Biberleri temizleyip doğrayın Maydanozu kıyın Domatesleri soyup doğrayın Sıvıyağı tavada kızdırın Soğanı sote edin Mantar, sivri biber ve domatesi ilave edip pişirin Kalamarları ekleyip tuz ve karabiber serpin ve kısık ateşte pişirin Beşamel sos için; margarini tavada eritin Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun Sütü azar azar ekleyin Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin Kalamarlı karışımı güveç kabına alın Maydanozu serpip beşamel sosu gezdirin ve kaşar peyniri serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Sıcak olarak servis yapın |
|