|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| levrek, tarifi, tava, yapılır |
Levrek Tava - Levrek Tava Tarifi - Levrek Tava Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Levrek Tava - Levrek Tava Tarifi - Levrek Tava Nasıl YapılırLevrek tava - Levrek tava Tarifi - Levrek tava Nasıl Yapılır ![]() Levrek tava Eğer buharda pişmiş sebzeleri sevmiyorsanız levrek tavayı sadece soğan, maydanoz ikilisiyle ya da yağda sotelenmiş uzun, ince kesilmiş sebzelerle de servis yapabilirsiniz ![]() Malzemeler: * 2 adet levrek (fileto olarak hazırlanmış, derisi ve kılçıkları çıkarılmış) * Yarım limon suyu * tuz, karabiber * 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 3-4 kırmızı soğan * 1 paket brokoli, dallarına ayrılmış * 1 paket Brüksel lahanası, sapları kesilmiş * 1 paket kültür mantarı veya karnabahar * 3-4 havuç, soyulmuş ve halka halka doğranmış Hazırlanması: 1 Brokoli, Brüksel lahanası, mantar ve havucu yıkayıp buharda pişirin![]() 2 Levrekleri yıkayıp kurulayın Limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp balıkların her iki yanına sürün Bu halde 10 dakika kadar bekletin![]() 3 Bu arada soğanları halka halka kesip tuzla ovun Sudan geçirip servis tabaklarına dizin![]() 4 Geniş bir tavayı ısıtın Yağı ilave edin Balıkları tavaya alıp arada sallayarak her iki tarafını dörder dakika kadar pişirin![]() 5 Pişince tavadan çıkartıp kâğıt havlu üzerine alın Yağı süzülünce soğanların üzerine yerleştirin Etrafına buharda pişmiş sebzelerden dizin, limon dilimleriyle servis yapın![]() |
|
|
|