Ege Usulü Çipura Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ege Usulü Çipura Tarifi Yapılışıçipura nasıl pişirilir - çipura pişirme tarifi - soya soslu çipura nasıl yapılır - soya sosu tarifi Malzemeler: * 2 adet çipura balığı Sos için: * 2 diş sarımsak, * Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan zeytinyağı, * 1 çay kaşığı tuz, * Karabiber, * Kırmızı toz biber, * Varsa 2 yemek kaşığı ince doğranmış taze biberiye Yapılışı: Balıkların pullarını ve içini iyice temizledikten sonra yıkayıp süzün Süzülen balıkların iki yüzüne de bıçakla çaprazlamasına kesikler atın Böylece balık hem sosunun daha iyi çekecek, hem de daha lezzetli olacaktır![]() Sosu hazırlamak için: Dövülmüş sarımsakları ve zeytinyağını geniş ve derin bir kaba koyun Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip çatal yardımıyla iyice çırpın İnce doğranmış taze biberiyeyi ilave edip tekrar karıştırın![]() Hazırladığınız bu sosu fırçayla balıkların içine sürüp balıkları bu sosla en az yarım saat bekletin Balıkları elektrikli ızgarada ya da kömür ateşinde pişirin Sıcak sıcak servise sunun![]() alıntı |
|
|
|