|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
deniz, enginarlı, mahsülleri, tarifi, yapılışı |
![]() |
Enginarlı Deniz Mahsülleri Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enginarlı Deniz Mahsülleri Tarifi YapılışıEnginarlı Deniz Mahsülleri Karışık Deniz Ürünleri - Enginarlı Deniz Mahsülleri Nasıl Pişirilir MALZEMELER 4 Iri Enginar 2 Limon 1 Sogan 1 Çay Kasigi Hardal 200 gr Krema 4 Lahana Yapragi 2 Defne Yapragi 150 gr Somon Baligi Filetosu 100 gr Dil Baligi Filetosu 100 gr Levrek Filetosu 100 gr Kalamar 50 gr Siyah Havyar 4 Çorba Kasigi Tereyagi 1 Su Bardagi Kasar Rendesi 1 Tutam Maydanoz YAPILIŞ TARİFİ Temizlenmis ve kilçiklari alinmis dil ve levregi kusbasi dograyin ![]() Kalamarlari dilimleyin ![]() limonlu suda haslayin ![]() ![]() Sogani çok ince kiyarak tereyaginda pembelestirin ![]() ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin ![]() ekleyin ve parçalanmamalarina özen göstererek 5 dakika kadar karistirarak pisirin ![]() ocaktan alin ![]() Enginarlari limonlu suda haslayin ![]() ![]() dagitin ![]() ![]() derece firinda 8- 10 dakika pisirin ![]() Somon baliklarini kagit seklinde dilimlere bölüp servis tabaklarinin orta kisimlarina dizin ![]() derece firinda 4 dakika pisirin ![]() Lahanaya sarili enginarlari tabaklara yerlestirin, üzerine havyarli sosu dökün ve servis yapin |
![]() |
![]() |
|